Nieuws

Gekwalificeerde teams CSGO-toernooi ESL Proximus bekend

10 september 2019, 15:48 · Laatste update 10 september 2019, 15:48

De ESL Proximus Relegations zijn afgelopen en we weten welke teams zich hebben gekwalificeerd voor de groepsfase van het toernooi. Naast Sector One zijn ook dizLown, That’s The Deal, Vanguard, One One Esport en TimeOut Esports gekwalificeerd.

De zes teams die doorgaan naar de groepsfase van de ESL Proximus-competitie zijn bekend. Gisteren hebben de teams zich via het Relegations-toernooi geplaatst.

Het eerste team dat kwalificeerde was Sector One. Het succesvolle team hoefde daarvoor geen enkele wedstrijd te spelen, want beide teams waartegen het team moest spelen gaven forfeit wins aan het Belgische team. 

DizLown moest zich wel kwalificeren en deed dat op voortreffelijke wijze. Het team won met 16-4 van UBITEAM. Het team won de tweede wedstrijd tegen SDS met 16-5 en was daarmee gekwalificeerd.

That’s The Deal, dat in het toernooi zal spelen als Game Fist, had het in zijn eerste ronde moeilijk zwaar tegen de Shaolin Monkeys, maar kon opgelucht adem halen bij de tweede wedstrijd: tegenstander [BB] gaf een forfeit win, waardoor ook zij kwalificeerden.

Ook Vanguard had het moeilijk. In de eerste ronde moesten ze tegen One One Esport, waar ze na een overtime op het nippertje van wonnen. Vervolgens wachtte daar TimeOut Esports. Vanguard won ook deze wedstrijd, maar wederom was het op het nippertje. De eindscore was 16-14.

One One Esport moest het in hun kwalificatiewedstrijd opnemen tegen Shaolin Monkeys, het team dat het That’s The Deal nog zo moeilijk had gemaakt. De eerste map was Overpass en deze werd dankzij een sterke T-helft gewonnen door One One Esport met 16-12. De tweede map was Mirage en hier was het resultaat nog overtuigender: een uitstekende T-helft werd met 9-6 gewonnen waarna een bijna perfecte CT-helft volgde met 7-1. Eindstand was 16-7 in het voordeel van One One Esport, waarmee ze zich kwalificeren.

TimeOut moest van UBITEAM winnen om zich te kwalificeren, maar de wedstrijd begon niet erg goed. Op Overpass kon TimeOut slechts drie rondes winnen op de T-helft en één ronde op de CT-helft, waardoor ze kansloos met 16-4 verloren. Het team herpakte zich deels, want op Inferno wist het team na een vrijwel perfecte CT-helft de map met 16-12 in hun voordeel te beslechten. Op Dust 2 gaf het team vervolgens UBITEAM er flink van langs. Met 16-5 werd gehakt gemaakt van het team dat er op Overpass nog zo sterk uitzag.

Daarmee zijn de gekwalificeerde teams bekend. De ESL Proximus-league zal beginnen op 24 september en bevat zeven speelweken. ESL onthulde vorige maand de precieze speeldata voor zowel Proximus als de Dutch Championship.

Deel: