Nieuws

Team SoloMid gaat grootste esportsfaciliteit Noord-Amerika bouwen

12 september 2019, 00:15 · Laatste update 24 september 2019, 19:46

TSM zet een nieuwe stap in haar bestaan. De Noord-Amerikaanse esportsorganisatie begint aankomende dinsdag aan de bouw van een nieuwe trainingsfaciliteit in Playa Vista, Los Angeles. Het gehele project kost 13 miljoen dollar en moet februari volgend jaar af zijn.

CEO van TSM Andy Dinh vertelt aan de LA Times gekeken te hebben naar faciliteiten van basketbalorganisaties als de Lakers en Warriors. Zijn doel was om een gelijkwaardige omgeving te creëren voor esporters. Het complex heeft niet alleen woonruimte en trainingsmogelijkheden voor TSM-leden, maar ook coachruimtes, streamruimtes, studios, een fitnesszaal en een wellness-studio.

Het doel is om alle spelers op een locatie te hebben en daar ook volledige mentale en fysieke ondersteuning te kunnen bieden.

Team Liquid kondigde enkele weken geleden een soortgelijk plan aan. De Nederlander Victor Goossens, co-founder en co-CEO van Team Liquid, koos daarbij om terug te gaan naar de stad waarin Team Liquid ooit begon: Utrecht. Die faciliteit belooft het grootste esportscomplex van Europa te worden. 

Deel: