Nieuws

FIFA 20 icons pitch notes: release schema en icons swaps

17 september 2019, 22:40 · Laatste update 20 december 2019, 18:19

Zoals beloofd heeft Electronic Arts via pitch notes meer informatie gegeven over hun plannen met icons in FIFA 20 Ultimate Team. Eerder werd al bekend dat alleen de base en mid icons vanaf de start in packs zitten. De prime en moment icons volgen later in respectievelijk december en februari. Om icons toegankelijker te maken introduceert EA icon swaps.

UPDATE 20/12: De Prime Icons zijn nu beschikbaar.

Tijdens het introduceren van de nieuwe icons in FIFA 20 kwam naar buiten dat niet alle versies van de icons vanaf de start in packs zitten. Dit maakte veel los binnen de FIFA community. Toen EA deze opzet in FIFA 18 introduceerde, was hier al veel kritiek op. Om die reden besloten zij in FIFA 19 alle icons vanaf de start beschikbaar te stellen. Iets waar EA met FIFA 20 dus weer van af gaat stappen.

Release schema icons in packs

Net als vorig jaar zijn er vier type icons die beschikbaar zijn in FIFA 20 Ultimate Team: base, mid, prime en moments icons. De moments icons zijn vorig jaar geïntroduceerd. Dit zorgde voor veel ophef. Niet alle icons kregen een moments icon kaartje en sommige, zoals Gullit en Ronaldo, waren erg zeldzaam.

In FIFA 20 heeft EA het doel om elke versie van de icons toegankelijker te maken om te halen voor je team. Dit doen ze door alle vier de versies op verschillende momenten in packs beschikbaar te stellen.

Vanaf de release zijn de base en mid icons beschikbaar. De base icons tot midden december en mid icons tot februari 2020. Een geselecteerd aantal zal in de FUT draft verkrijgbaar zijn. Midden december worden de base icons in packs vervangen door de prime icons. Vanaf februari, wanneer de mid icons uit de packs zijn, gaan de moments icons in de packs zitten. Deze zullen ook beperkt beschikbaar zijn in de FUT draft.

In vergelijking tot FIFA 19 zijn in FIFA 20 voor alle icons de moments versie beschikbaar. 

Icons in SBC's

Voor veel spelers was het grinden naar SBC's in FIFA de afgelopen jaren een van de tofste dingen. Toch heeft EA besloten om de icons niet als individuele SBC terug te brengen in FIFA 20. Wel zullen er specifieke gegarandeerde icon packs via SBC's verkrijgbaar zijn. Icons gaan niet meer een van de vereisten zijn om in SBC's in te leveren. In FIFA 20 zijn icons te discarden voor 63,750 coins in plaats van 102,000 coins.

Icon swaps

In FIFA 20 introduceert EA icon swaps. Een nieuwe manier om bepaalde icons vrij te spelen in ruil voor player tokens. Deze tokens zijn te verdienen door doelstellingen te voltooien.

Door het jaar heen zullen er drie icon swap-promoties zijn die je in staat stellen player tokens in te leveren voor een geselecteerd aantal icons. Elke icon heeft een apart aantal player tokens nodig om vrij te spelen.

De eerste icon swaps-promotie loopt van 11 oktober tot december. Een belangrijk gegeven is dat de player tokens die je verdient tijdens de eerste promotie, is alleen dan in te leveren. Je kunt de tokens dus niet opsparen voor een van de volgende icon swaps.

Op onderstaande afbeelding zijn de icons te zien die in de eerste icon swaps verkrijgbaar zijn.  

Icon swaps

 

 

 

Deel: