Beeld: Dignitas (Twitter)

Nieuws

Dignitas roept CSGO-spelers op om naar organisatie te komen

18 september 2019, 20:40 · Laatste update 18 september 2019, 20:42

Dignitas heeft in een tweet CSGO-spelers opgeroepen om met de organisatie in contact te komen. Dignitas wilt een nieuw CSGO-team bouwen dat zich kan meten met de allerbeste.

"We gaan een dynastie bouwen." Met die woorden introduceert Michael "Prindi" Prindiville het nieuwe plan van Dignitas: terugkeren in de wereld van het mannelijke CSGO met een team dat de wereldtop aankan. 

Volgens Prindi heeft de organisatie met lede ogen aanschouwd hoe slecht het gesteld is met de CSGO-scene. Zij willen daar verandering in brengen. Ze roepen spelers dan ook op om in contact te komen met de organisatie en "een dynastie" te bouwen. De organisatie zegt volledig open te staan om spelers in alle facetten van het spel te helpen, met faciliteiten in New York en Los Angeles. Als spelers liever in Europa of andere Amerikaanse steden willen spelen, dan is dat ook geen probleem. "We gaan jullie voorzien", zegt Prindi in de video.

Het is nog onduidelijk wat de plannen precies zijn. Dignitas lijkt een team samen te willen stellen uit individueel getalenteerde spelers, in plaats van een bestaand team over te nemen. De oproep lijkt op die van Jason Lake, de manager van Complexity die eind vorige maand eenzelfde oproep plaatste. Het verschil tussen de twee is dat Lake de oproep plaatste terwijl hij een team had, terwijl Dignitas al tijden geen team meer heeft. Het laatste team was een Amerikaans team dat in 2018 werd ontbonden. Daarvoor had het team enkele succesvolle teams, waaronder het team dat later Astralis werd. 

Deel: