EA Sports FIFA

Nieuws

FIFA 20: Alles over foundations, season objectives en milestones

23 september 2019, 18:34 · Laatste update 2 oktober 2019, 09:57

Een van de nieuwe features binnen FIFA 20 is het vernieuwde beloningssysteem. Er wordt afstand genomen van de catalogus en de doelstellingen zoals we die al jaren kennen. In FIFA 20 brengt Electronic Arts foundations, season objectives en milestones. Binnen de web app en de tijdelijke toegang tot FIFA 20 met EA Access hebben spelers een beter beeld gekregen hoe deze eruit gaan zien. Een systeem dat veel potentie heeft en tot nu toe erg positief is ontvangen binnen de community. 

De catalogus was de laatste jaren de ideale manier om in het begin een kickstart te krijgen in je FUT-avontuur. Vooral de coin boosts hielpen hier enorm bij. Hierbij liepen de opbrengsten, enkel door het spelen van wedstrijden, al snel op tot meer dan 100.000 coins.

Met het nieuwe beloningssysteem is EA afgestapt van de catalogus. Foundations, season objectives en milestones zijn de vervanging van de catalogus en de oude objectives uit afgelopen FIFA's. Het grootste verschil is dat je veel meer hebt om voor te spelen en over een langere termijn krijg je betere rewards. 

Foundations 

De foundations vervangen de manager tasks en starter objectives van afgelopen jaren. De rewards zijn dan ook te vergelijkbaar voor de foundations. Ze zijn vooral bedoeld om je in het begin op weg te helpen en zijn niet lastig om te voltooien. 

Season objectives

Het voltooien van objectives werd de laatste jaren steeds populairder binnen FIFA. Vooral tijdens het team of the season, waar je door te spelen TOTS-kaartjes vrijspeelde, was het iets dat door de community erg gewaardeerd werd. In FIFA 20 heeft EA het doel om dit naar een nieuw niveau te brengen met season objectives. Binnen season objectives heb je een geruime periode de tijd om verschillende objectives te voltooien en in niveau omhoog te gaan. De eerste season objectives zijn 19 september gestart en lopen tot en met 31 oktober. Je hebt dus ruim een maand de tijd om naar niveau 30 te groeien.

Voor elke objective die jij volbrengt ontvang je XP, die je doet groeien in niveau. Voor elk niveau ontvang je een reward, dat kan verschillen tussen onder andere leenspelers, packs en items voor in het stadion. Hoe hoger niveau je bereikt, hoe groter de beloning gaat zijn. Voor dit seizoen krijg je bij level 30 een keuze tussen Zaha, Tolisso en Lucas Vázquez die allemaal een upgrade krijgen naar 85. 

Naast de objectives die al vanaf de start bekend zijn, laat EA afgelopen dagen ook zien dat er steeds meer nieuwe objectives bij komen. Bijvoorbeeld die van het Oktoberfest. Naast XP krijg je binnen deze objective ook nog eens extra rewards. Binnen de seasons objectives zijn er dus dagelijkse, wekelijkse, seizoensgebonden en dynamische objectives. Op die manier zijn er veel manieren om naar niveau 30 toe te groeien. 

Milestones

De milestones lijken de gevorderde variant van de season objectives. Ze zijn niet moeilijker, maar nemen vooral veel tijd in beslag. Op dit moment zijn er drie milestones voor de speltype Squad Battles, FUT Champions en Division Rivals. Voor elk speltype zijn de rewards gebaseerd op het aantal winsten. Bij 10, 25, 50, 100, 200 en 300 winsten ontvang je een steeds beter pakketje. Bij de 300 winsten ontvang je zelfs een ultimate pack. Later het jaar is de verwachting dat er nieuwe milestones worden toegevoegd. 

In vergelijking met FIFA 19 is er in FIFA 20 in het begin al veel om voor te spelen. Het is interessant om te zien hoe dit vernieuwde beloningssysteem zich gaat ontwikkelen. Door de maanden heen worden de rewards steeds beter en waarschijnlijk ook moeilijker. 

Deel: