Nieuws

Lootboxen verdwijnen in december uit Rocket League

2 oktober 2019, 08:37 · Laatste update 2 oktober 2019, 08:38

In december maakt een update van Rocket League een einde aan het bestaan van 'random' lootboxen. De willekeur van de zogeheten 'crates' maakt plaats voor een nieuw concept dat 'blueprints' heet. Hiermee maakt Rocket League een flink statement in de langlopende lootbox-discussie.

Eerder dit jaar kondigde Rocket League al aan dat er plannen waren om de betaalde, willekeurig gevulde lootboxen te verwijderen uit het spel. Nu maakt ontwikkelaar Psyonix bekend dat in plaats van de bekende 'crates' de spelers nu 'blueprints' kunnen verdienen na iedere game. Deze worden willekeurig toegekend en geven direct duidelijkheid over de inhoud. Je kunt zien om welk item het gaat en bepaalt vervolgens zelf of je deze wilt kopen. Je kunt de blueprint ook bewaren voor een later moment.

Beeld: Psyonix

Nieuwe in-game valuta en shop

Naast het verwijderen van lootboxen introduceert Rocket League ook een gloednieuw betaalsysteem. De huidige 'keys' maken plaats voor 'Credits'. Met deze nieuwe in-game valuta kunnen blueprints verzilverd worden, koop je de Rocket Pass Premium en doe je aankopen in de nieuwe Item Shop. In deze shop zijn roterend verschillende items verkrijgbaar. Legacy items die eigenlijk niet meer te koop waren en nieuwe items zijn verkrijgbaar in de shop. Ook langverwachte items zoals de Titanium White Dominus maken hun opwachting in de nieuwe shop.

Een laatste lootbox

Voordat de lootboxen helemaal verdwijnen is er nog wel een laatste unieke box te krijgen, namelijk de Vindicator Crate. Deze kan vanaf 3 oktober verdiend worden en geeft mogelijk toegang tot de nieuwe Sentinel Battle-Car. 

Deel: