Nieuws

Nederlands Rocket League team Echo Zulu over plaatsing RLRS

3 oktober 2019, 13:24 · Laatste update 3 oktober 2019, 13:25

Afgelopen week slaagde Echo Zulu er in om de kwalificatie voor de Rocket League Rival Series (RLRS) te winnen. Zodoende speelt het Rocket League-team komend seizoen in de een-na-hoogste competitie van deze game. We spraken speler Tahz en manager Dennis over het succes van dit team en de toekomst.

Begin 2019 had Echo Zulu een zeer indrukwekkende run tijdens DreamHack Leipzig, waar de relatief internationaal onbekende formatie het schopte tot de laatste acht van het toernooi. Daarna wonnen zij nog de Kayzr League en plaatste het team zich voor de finales van Gameforce Masters, die komend weekend gespeeld worden. Het kwalificeren voor de RLRS is een grote stap voor het team en biedt weer nieuwe mogelijkheden.

Kwestie van tijd

Tahz blijft bescheiden onder het behaalde succes: "We hadden niet per se verwacht dat we het zouden halen, maar we wisten wat we moesten doen en vertrouwden op wat we geleerd hebben. Dat heeft nu goed uitgepakt." Ook manager Dennis had dit vooraf niet kunnen voorspellen. "Je kan dat van tevoren vooraf altijd lastig inschatten, maar gezien onze voorbereiding zat dit succes er wel aan te komen. Het was een kwestie van tijd en tijdens de kwalificatie viel alles op zijn plek."

Saamhorigheid voert boventoon

Het team heeft veel ups en downs gekend, zo vertelt Tahz: "We zijn echter nooit uit elkaar gegaan en dat heeft ons als team sterker gemaakt waardoor we elkaar nu blindelings vertrouwen." Ook Dennis benadrukt de saamhorigheid binnen het team en de kracht die dit heeft. "In de voorbereiding hebben we een halve week met z'n allen in het eSports Center in Eindhoven gezeten om daar te trainen. Dit was een van de factoren die ons succes mogelijk heeft gemaakt. Niet alleen het gamen zelf, maar ook het overleg daar omheen wat wel en niet werkte. Uiteindelijk speel je Rocket League in teamverband en moet iedereen zich goed voelen om een kans te maken."

Toekomst Echo Zulu

Nu de kwalificatie voor de RLRS is veiliggesteld kunnen de jongens van Echo Zulu de blik op de toekomst richten. Tahz is duidelijk in zijn visie daarop: "Het vervolg is nu natuurlijk proberen om de top-4 in de RLRS te halen zodat we voor de RLCS gaan spelen, maar met een plaats in de top-6 moeten we ook eerst tevreden zijn zolang we het met onze eigen speelstijl behalen." Manager Dennis legt de focus op de voorbereidingen voor de toekomst: "We moeten nu vooral heel veel oefenen. Dit is ook nieuw voor ons en we moeten ervaren of onze speelstijl op dit niveau ook werkt. De stap naar de RLCS is natuurlijk iets waar iedereen op hoopt en naar streeft maar je moet ook realistisch blijven. Ik durf met zekerheid te zeggen dat iedereen in het team het hoogste wil behalen, want die mentaliteit is duidelijk zichtbaar bij iedereen binnen het team."

Deel: