Beeld: Adumon

Nieuws

Eigenaar Defusekids Filip Langerock: "Winnen verveelt zeker niet"

9 oktober 2019, 09:10 · Laatste update 9 oktober 2019, 09:52

Afgelopen weekend drukte Defusekids nogmaals hun stempel op League of Legends in de Benelux. Door Gameforce Masters te winnen heeft het team nu iedere grote nationale prijs van 2019 gewonnen. Eigenaar Filip Langerock is echter nog lang niet klaar met de successen.

Met de 2-1 winst op Echo Zulu afgelopen weekend won Defusekids alweer een prijs. Toch gaat het niet vervelen volgens Filip: "Winnen verveelt niet en het was dit weekend niet zo vanzelfsprekend. We hadden er op zich wel vertrouwen in door de voorbereiding van het team afgelopen week. Echo Zulu speelt bovendien al een tijdje niet meer met deze line-up, dus we hadden wel verwacht te winnen. Uiteindelijk werd het nog best spannend na game 2."

Het ultieme doel

Ondanks de mooie nationale prestaties blijft internationaal succes momenteel nog uit. Daar ligt dan ook precies de focus, aldus Filip: "Het ultieme doel is om het eerste professionele esports team in de Benelux te worden. We willen dus fulltime spelers die meespelen op internationaal niveau en bijvoorbeeld verder komen bij EU Masters. Hopelijk kunnen zowel spelers als organisatie de nodige stappen blijven zetten om volgend seizoen opnieuw grenzen te verleggen."

Sleutel tot succes

Het geheim van Defusekids is volgens Filip een combinatie van factoren: "Talent, teamspirit en doorzettingsvermogen. Er zijn genoeg mindere momenten geweest en dan is het een kwestie van de focus houden en kijken naar de lange termijn. Vooral met elkaar blijven praten en redelijkheid is belangrijk. Ik hoop in ieder geval dat we nog lang door kunnen met deze kern, want we zijn nog lang niet klaar met dit avontuur."

Deel: