Beeld: Inven Global

Nieuws

Hearthstone speler blitzchung roept live op stream op tot bevrijding van Hong Kong

7 oktober 2019, 13:38 · Laatste update 9 oktober 2019, 12:52

Een opmerkelijk moment tijdens de livestream van de Hearthstone Grandmasters afgelopen weekend. Blitzchung werd na zijn gewonnen game live op stream geïnterviewd en riep plotseling op tot de bevrijding van Hong Kong. 

Dit artikel is onderdeel van het dossier over de verbanning van blitzchung. Meer informatie kun je vinden op onze verzamelpagina.

Het moment is geknipt en los online gezet, maar de volledige video van de stream is inmiddels niet meer terug te kijken via het officiële Twitch-kanaal. In de clip is duidelijk te horen hoe blitzchung bij het live interview verschijnt met een gasmasker op. Vervolgens ontdoet hij zich van het masker en roept hij iets dat vrij te vertalen is als: "Bevrijd Hong Kong, een revolutie van dit tijdperk!" De caster nemen afstand van het statement en duiken weg achter hun monitoren.

Bewuste keuze

In een officiële verklaring aan Inven Global geeft blitzchung aan dat dit onderdeel was van de lopende protesten in zijn land en dat hij op deze manier zijn steentje bijdraagt. Hij is zich er bovendien van bewust dat deze actie gevolgen kan hebben, ook voor zijn eigen veiligheid. Toch vindt hij het zijn taak om op deze manier van zich te laten horen. Of de actie gevolgen heeft voor de speler met betrekking tot de competitie is nog niet duidelijk. 

Deel: