Nieuws

Blizzard verbant Hearthstone-pro blitzchung en ontslaat casters

8 oktober 2019, 09:17 · Laatste update 9 oktober 2019, 12:52

Blizzard heeft van zich laten horen na de commotie van afgelopen weekend op de livestream van de Hearthstone Grandmasters. Blitzchung riep in een interview na de game op tot bevrijding van Hong Kong. Als respons op de opmerkelijke actie van pro-speler heeft Blizzard hem nu voor een jaar verbannen en ook de casters van dienst ontslagen.

Dit artikel is onderdeel van het dossier over de verbanning van blitzchung. Meer informatie kun je vinden op onze verzamelpagina.

De opmerkelijke actie van blitzchung was direct wereldnieuws en hield de community behoorlijk bezig. De speler verklaarde zelf al dat hij zich bewust was van de risico's van zijn actie en krijgt nu de spreekwoordelijke rekening gepresenteerd. Blitzchung is per direct verwijderd uit de Hearthstone Grandmasters en mag bovendien tot 5 oktober 2020 niet meer deelnemen aan esportstoernooien van Hearthstone. Aanvullend is ook zijn prijzengeld tot nul gereduceerd, ongeacht zijn prestaties dit seizoen.

Casters ook gestraft

De twee shoutcasters die tijdens het hele gebeuren wegdoken onder hun desk om duidelijk te maken dat ze geen onderdeel van dit protest waren zijn ook door Blizzard aangepakt. Beide mannen zijn per direct uit hun functie gezet, ogenschijnlijk voor onbepaalde tijd. Opvallend genoeg heeft Blizzard op hun eigen website de mogelijkheid tot reageren uitgeschakeld onder hun officiële verklaring.

Deel: