Nieuws

#BoycottBlizzard trending op Twitter na verbanning blitzchung

9 oktober 2019, 12:37 · Laatste update 9 oktober 2019, 12:51

In de nasleep van het verbannen van blitzchung in verband met zijn uitspraken in Hearthstone stream lijkt Blizzard een hoop speler te verliezen. Het regent op Twitter berichten van gebruikers die hun spellen deïnstalleren of zelfs hun account verwijderen. Zelfs Mark Kern, die voorheen een belangrijke rol vervulde bij de ontwikkeling van World of Warcraft, stopt met spelen.

Dit artikel is onderdeel van het dossier over de verbanning van blitzchung. Meer informatie kun je vinden op onze verzamelpagina.

Het is nog geen twee dagen na de verbanning van blitzchung in verband met het oproepen tot bevrijding van Hong Kong en Blizzard krijgt de rekening via social media gepresenteerd. De hashtag #BoycottBlizzard is trending en veel mensen delen screenshots van de opzegging van hun account. Ook verwijderen sommige gebruikers de Blizzard-client volledig van hun computer en Hearthstone van hun telefoon. Gebruikers melden ook met grote verbazing dat ze een kopie van hun ID-kaart moeten insturen om de opzegging te bevestigen.

Er verschijnt ook een tweet van Mark Kern, die in het verleden als team lead aan World of Warcraft heeft gewerkt en Blizzard heeft aangespoord om WoW Classic opnieuw te lanceren. Hij verklaart te stoppen met het spelen van WoW Classic naar aanleiding van de verbanning van blitzchung. Kern is zelf bezig met de ontwikkeling van een nieuwe MMO en snijdt zichzelf waarschijnlijk in de vingers, zegt hij. Hij vermoedt dat hij door deze uitingen op social media nooit meer een investering vanuit China kan krijgen en ook geen licentie om daar te opereren. Toch ziet hij het als zijn plicht om dit statement te maken.

Tijdens de Collegiate Hearthstone Championship gisteravond werd opnieuw op een livestream gepropageerd voor de vrijheid van Hong Kong, dit maal door de American University door het ophouden van een bord met 'Free Hong Kong, boycott Blizzard'. Het beeld wordt na enkele seconden weggehaald door de regie, maar de boodschap was duidelijk.

Voor het Blizzard kantoor in Amerika staat een groot standbeeld van een orc dat omringd is door een aantal quotes die ter inspiratie dienen. Een van de quotes luidt 'Every voice matters'. Dit plakkaat is door een onbekend persoon afgedekt naar aanleiding van de hele situatie.

Wat de daadwerkelijke gevolgen voor Blizzard zijn is nog niet duidelijk en de ontwikkelaar heeft zelf nog niet inhoudelijk gereageerd op alle kritiek.

Deel: