Nieuws

Verenigd Koninkrijk opent eerste kliniek voor jongeren met gameverslaving

9 oktober 2019, 12:30 · Laatste update 9 oktober 2019, 12:58

Het Verenigd Koninkrijk heeft een gespecialiseerde kliniek geopend die jongeren tussen de 13 en 25 moet helpen om van hun gameverslaving af te komen. De kliniek is gevestigd in Londen en maakt onderdeel uit van het National Center for Behavioural Addictions.

Het openen van de kliniek is hoogstwaarschijnlijk een gevolg van de uitspraken van de World Health Organization, die in mei dit jaar gameverslaving officieel erkende als een psychische aandoening. De kliniek zal zich niet alleen bezighouden met gameverslaving, maar ook met jongeren die een gokverslaving hebben opgelopen door loot boxes.

Het openen van de kliniek is niet de eerste stap die het Verenigd Koninkrijk neemt om gamen binnen de landsgrenzen beter te reguleren. Vorige maand werden plannen opgevat om loot boxes aan dezelfde regels te onderwerpen als gokken. Ook in Canada is er een discussie gaande over de negatieve effecten van games. Een echtpaar begon daar een rechtszaak tegen Epic Games waarin ze de verslavende werking van Fortnite vergeleken met die van cocaïne.

Deel: