Nieuws

Twee nieuwe Super Smash Bros Ultimate spelers halen bijna een plek op Ultimate Power Ranking

22 oktober 2019, 12:46 · Laatste update 23 oktober 2019, 11:53

Twee nieuwe Super Smash Bros Ultimate spelers hebben desondanks hun korte ervaring met Smash het voor elkaar gekregen bijna op de Nederlandse Power Ranking (PR) te komen. De PR is een lijst met de top 20 spelers van Nederland, en deze twee spelers zijn elk tussen rang 20 en 30 geëindigd. Hoewel we de exacte informatie nog niet mogen verklappen, willen wij ze wel alvast uitlichten.

Een plek op de PR halen is voor velen een droom. Een plek op de PR betekent niet alleen dat je gezien wordt als een goede speler, maar het kan ook erg helpen als het gaat om sponsorships. De meeste spelers die op de PR staan spelen de game al een tijdje, maar dat geldt niet voor iedereen. Deze twee spelers zijn sinds Ultimate echt begonnen met spelen, en hebben gelijk een enorme impact gemaakt.

Shinxed

Shinxed is een relatief jonge Inkling speler die in seizoen 2 van de PR is gaan knallen. Hoewel zijn placings op eerste oogopslag niet de meest indrukwekkende zijn, heeft hij wel hele goede wins weten te halen dit seizoen. Met wins over onder andere BeJay en Tales heeft hij wel laten zien dat hij de skill heeft om bijna op de PR te komen. BeJay is ook een sterke kandidaat voor de PR en Tales is een van de betere spelers uit Duitsland, dus die wins zijn niet niets. Shinxed blijft grinden en zal zeker gaan strijden voor die plek op de PR, of het nou volgend seizoen is of het seizoen daarna.

YUFFIE

YUFFIE! is een speler die normaal gesproken zich vooral focust op andere Fighting Games zoals Street Fighter. Dit keer heeft hij dit ook weten te vertalen naar Smash. De Ryu main is sinds het midden van seizoen 1 een enorme bedreiging geworden voor menig speler. Met een extreem geduldige en campy Ryu wacht hij het perfecte moment af om toe te slaan, en slaat vervolgens zijn tegenstander aan gruzelementen. De meest uitzonderlijke prestaties van YUFFIE dit seizoen bevatten een win op Erdo en een 25e plaats op Lightning: Strikes Twice. YUFFIE gaat ook veel naar lokale toernooien, waar zijn wins nog beter zijn. Ook YUFFIE zal gaan strijden voor die befaamde plek op de PR, en met zijn huidige backlog aan wins moet hij daar ver mee kunnen komen volgend seizoen. 

De tweede PR komt ergens deze dagen uit, maar wij kregen alvast een tipje van de sluier opgelicht. Het eerstvolgende toernooi wat mee gaat tellen voor de derde PR is Syndicate 2019, en met een toernooi van dat formaat moet dat heel veel spannende matches gaan opleveren.  

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door EnergyDrinkShop. Esports Club en EnergyDrinkShop slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: