Nieuws

Britse Esports Vereniging maakt gids voor ouders

23 oktober 2019, 21:26 · Laatste update 23 oktober 2019, 21:52

Ouders van gamers komen steeds vaker in contact met esports. Ondertussen zijn er tientallen esporters die in loondienst zijn bij een grote esports-organisatie. De British Esports Association probeert in een nieuw opgestelde gids esports zo goed mogelijk te omschrijven. Ook komen in de gids problemen rondom gamen aan bod, zoals verslavingen en sociale isolatie.

De gids geeft antwoord op vragen zoals: "Wat zijn esports?" En wat zijn de voordelen die mijn kind uit esports kan halen. De gids gaat echter verder dan dat, het kijkt ook naar leeftijdsrestricties, fysieke- en mentale gezondheid en manieren waarop ouders hun kind kunnen ondersteunen. De gids is opgesteld in samenwerking met onder andere de moeder van Jaden "Wolfiez" Ashman, die samen met de Nederlander Dave "Rojo" Jong tweede werd op het WK Fortnite duos;goed voor 2.25 miljoen dollar.

Op onze site hebben we een artikelenreeks esports voor beginners, welke veel overeenkomsten heeft met voornamelijk het eerste gedeelte van de Britse gids.

Deel: