Nieuws

Ook Shroud maakt overstap van Twitch naar Mixer

24 oktober 2019, 18:01 · Laatste update 24 oktober 2019, 18:13

Michael "Shroud" Grzesiek verlaat Twitch voor Mixer. Dat maakte de populaire streamer vanavond bekend. Het is de tweede grote streamer die binnen korte tijd Twitch verlaat. Begin augustus maakte Ninja dezelfde overstap. Ninja en Shroud worden gezien als twee van de grootste streamers.

Met het Twitter bericht gaat een trailer gepaard. De trailer portretteert Shroud die de overstap maakt van Twitch naar Mixer. Tussendoor wordt hij onderbroken door zijn vriendin, die op Twitch streamt onder de nickname Bnans, met de vraag wat hij aan het doen is. Het antwoord van Shroud is: "I am making moves." Het is een flinke stap voor de streamer die op Twitch vaak tussen de 20.000 en 50.000 kijkers had.

Volgens een klok op Shroud zijn nieuwe Mixer kanaal gaat hij over 6 uur live. Kijkers kunnen zich een maand gratis abonneren op het kanaal. Dit was ook al het geval bij Ninja. Op het moment van schrijven heeft Shroud al 90.000 volgers.

Eerder deze maand liet de vrouw van Ninja meer los over de redenen van de overstap naar Mixer. Met name het slechte contact bij Twitch en de beperkte mogelijkheden waren volgens haar een reden om het platform te verlaten. Of dezelfde problemen bij Shroud speelde is onduidelijk.

Deel: