Nieuws

Spelers Rocket League team Echo Zulu op zoek naar iets nieuws

6 november 2019, 12:22 · Laatste update 8 november 2019, 09:47

Waar Impact, Tahz en Mittaen ruim een maand geleden nog hoge ogen gooiden door zich namens Echo Zulu te plaatsen voor de Rocket League Rival Series staan de spelers momenteel open voor een nieuwe uitdaging. Het meest opmerkelijke is dat dit niet per se als team is, maar als individuele spelers. We spraken manager Dennis Driessen over de situatie.

Eerder deze week lieten zowel de spelers als coach Ryuu op Twitter weten open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel, helemaal omdat de jongens zich dankzij een uitmuntende prestatie begin oktober wisten te plaatsen voor de RLRS. Toch verschenen er amper een maand na deze vreugde berichten op Twitter dat de spelers en coach nog wel bij Echo Zulu aangesloten zijn maar ook rondkijken naar andere opties.

(bericht gaat verder onder de tweets)

Manager Dennis geeft een toelichting: "We hebben inderdaad de spelers de mogelijkheid gegeven om andere opties te bekijken. Het laatste wat wij namelijk willen is dat de spelers beperkt worden in hetgeen wat zij willen bereiken. Het leek ons daarom een goed moment om dat in te voeren na het RLRS seizoen. Mocht er uiteindelijk een aanbieding bij een van de spelers terecht komen die te mooi is om af te slaan, geven wij onze zegen om verder te groeien binnen de scène." Er bestaat, ondanks de mooie prestaties, natuurlijk altijd een kans dat er geen aanbiedingen komen voor de spelers. Driessen is ook duidelijk in wat er dan gaat gebeuren: "Mocht er niks komen, of niks van een hoog genoeg niveau, blijven we gewoon bij elkaar en gebeurd er niks. Het is echter alleen om te voorkomen dat wij de jongens beperken in hun doorgroei mogelijkheden."

Beste oplossing

"Of het kijken naar andere mogelijkheden een verzoek vanuit de spelers was?" vervolgt Driessen. "Uiteraard zijn er verzoeken geweest en wij hebben als staf gekeken naar de beste oplossing en zijn tot deze conclusie gekomen. Het heeft geen nut om de spelers bij Echo Zulu te houden op het moment dat de motivatie niet daar is. Dit is niet bevorderlijk voor het spelen en de cohesie in de groep."

De manager zelf heeft zich als enige niet op Twitter uitgesproken over zijn toekomst. "Ik heb inderdaad niks naar buiten gebracht over alles wat er gaande is. Ondanks dat ik dat niet gedaan heb, betekent dat niet meteen dat ik nee ga zeggen op het moment dat er een aanbieding van een andere organisatie komt." 

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: