Nieuws

Riot Games en 4Entertainment presenteren Dutch League en Belgian League

18 november 2019, 09:06 · Laatste update 18 november 2019, 16:29

League of Legends ontwikkelaar Riot Games en 4Entertainment slaan de handen ineen en organiseren in 2020 zowel een Nederlandse als een Belgische nationale competitie met een prijzenpot van 50.000 euro. Via deze toernooien kunnen teams zich bovendien plaatsen voor EU Masters.

Vanaf januari 2020 strijden zes teams in zowel België als Nederland om het beste team van de Benelux te worden. Hierbij staat maar liefst 50.000 euro op het spel en de mogelijkheid om je internationaal te meten met andere regio's op EU Masters. Dit toernooi is al jaren het podium voor aanstormende League of Legends talenten. Plaatsing voor dit toernooi was voorheen nog mogelijk via de Benelux Premier League.

Stabiliteit in de Benelux

Er worden twee seizoenen per jaar georganiseerd, inclusief play-offs en uiteraard de finales. Aan het einde van ieder seizoen is er zowel een Nederlandse als een Belgische kampioen en dit zorgt voor continuïteit en stabiliteit binnen de Benelux. Bovendien is er ook veel ruimte voor spelers om te ontwikkelen en zich te laten zien. Spelers uit België, Nederland en de Benelux zijn speelgerechtigd.

Inschrijving geopend

Vanaf vandaag kunnen teams zich inschrijven voor zowel de Nederlandse als de Belgische versie van de competitie, tot en met woensdag 4 december 2019 23:59. Daarna gaan de geselecteerde teams in de genoemde competitie spelen en krijgen ze de begeleiding om een stabiele organisatie te zijn en/of te worden. Zes teams spelen het eerste seizoen in 2020, waarna er in 2021 en 2022 extra plekken beschikbaar zullen zijn.

Einde Benelux Premier League

De Benelux Premier League was voorheen de competitie waar een plek voor EU Master te verdienen was, maar dit is nu dus verleden tijd. In de verklaring van Riot Games wordt vermeld dat plaatsing voor EU Master niet meer mogelijk is via de BPL. Ook over de toekomst van ESL Dutch, ESL Proximus en de Kayzr League is nog niets bekend. 4Entertainment medewerker Stolkie meldt op Twitter dat de bestaande vorm van ESL Dutch en ESL Proximus voor League of Legends, mede op verzoek van Riot Games, verdwijnen.

Update 16:37 - ESL heeft via een officieel statement laten weten dat de National Championships niet verdwijnen, maar vermeldt ook niet specifiek om welke games het gaat. Zo waren er de afgelopen jaren competities voor zowel League of Legends als CSGO. Of de League of Legends competitie bij ESL nu wel of niet blijft bestaan, is onduidelijk.

Open Tour

De teams die niet geselecteerd worden om aan het eerste seizoen van de nieuwe competities deel te nemen kunnen zich wel inschrijven voor de League of Legends Open Tour. Dit is een serie van zeven toernooien met een prijzenpot van meer dan 10.000 euro, verdeeld over alle toernooien. Via deze weg kunnen teams zich voorbereiden op het tweede seizoen van de Dutch League en de Belgian League.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: