Nieuws

Speelronde 4 eDivisie: AZ uit vorm, monsterscore bij PSV - Heerenveen

19 november 2019, 21:33 · Laatste update 20 november 2019, 13:45

Op dinsdag 19 november was het tijd voor de vierde speelronde in de eDivisie, waarna er al een paar teams duidelijk hun slag slaan. Waar er in de eerste week nog niet veel te zeggen was, zien we na twee weken al zeker wel de eerste verschillen op de ranglijst én op het veld.

Sparta dichtbij eerste punten, Vitesse behoudt koppositie

In de eerste wedstrijd van de avond nam koploper Vitesse het op tegen de nummer laatst Sparta Rotterdam. Beide spelers van Sparta besloten met een vijf mans verdediging te spelen. Op de Playstation 4 pakte dit erg goed uit voor Bo de Vroege tegen Tjardo Paliama. Bo kwam verassend op voorsprong, waar Tjardo de stand gelijk trok. Een gelijkspel leek aanstaande. Bo sloeg echter in de blessuretijd toe met Mbappe waardoor hij tegen alle verhoudingen in met 2-1 op de PlayStation 4 won. Een zware taak dus voor Renzo Oemrawsingh om tegen Thomas de Zeeuw deze achterstand om te buigen. Mede door een vijf mans verdediging. Het was Renzo die het voornaamste in de aanval was en de 1-0 wist te scoren. Daar bleef het bij, waardoor Vitesse uit vier wedstrijd twaalf punten heeft. Sparta blijft puntloos.

FC Groningen lijkt vorm te pakken

FC Groningen won in speelronde 3 na het beruchte vrije trap incident van AFC Ajax. Met Feyenoord op het programma stond gelijk de volgende zware tegenstander op het programma. Op de PlayStation 4 was het Jimmy Donkers die aandrong, maar het was Levy Frederique die toeslag. Een slordige wedstrijd van Levy, maar weer de overwinning. Daardoor moest Ryan Tilborg op de Xbox One tegen Nick den Hamer met minimaal twee doelpunten winnen. Toen Nick tegen het einde van de helft de 1-0 scoorde leek het niet meer haalbaar voor Ryan om de overwinning te pakken. Het eindigde over twee wedstrijden op 3-1, waardoor FC Groningen deze week erg goede zaken doet op de ranglijst. 

VVV komt goed weg met punt tegen FC Twente

Op de Xbox had VVV Venlo in de eerste helft geen enkel schot gelost en raakte Jelte Golbach keihard de paal met Garrincha, maar de brilstand stons bij rust op het bord. Ook in de tweede helft raakte Twente de paal en de rebound zwaaide flink af. Uiteindelijk kwam Nick Cooiman namens VVV met 0-0 goed weg. In de return was Twente opnieuw keer op keer levensgevaarlijk, maar eindigt ook deze in 0-0.

RKC op het tandvlees langs FC Emmen

In de eerste wedstrijd tussen FC Emmen en RKC Waalwijk zette Leroy Miggels voor de thuisploeg de toon op de Xbox door na een ruim half uur de 1-0 te maken, maar vlak voor rust sloeg Collin Dekkers terug met de 1-1. Na een uur spelen nam RKC de voorsprong door de 2-1 te maken. Dekkers gaf dit niet meer weg en won het eerste deel van het tweeluik. Na amper een kwartier op de PlayStation lobte Bas Quist de bal prachtig over de doelman van FC Emmen heen, waardoor het 3-1 in totaal stond. Julian van den Berg bracht voor Emmen de spanning terug met de 1-1, maar in het laatste half uur werd er niet meer gescoord.

Topper AFC Ajax tegen Heracles Almelo uitgesteld

De wedstrijd waar iedereen uitkeek in speelronde 4 was de kraker Ajax tegen Heracles Almelo. Helaas bleken beide spelers last te hebben van een grote delay waardoor de game niet speelbaar was. Een uur is er hard gewerkt om dit op te lossen wat uiteindelijk helaas niet gelukt is. Daardoor is deze wedstrijd verplaatst naar volgende week maandag.

AZ Alkmaar bijt zich stuk op FC Utrecht

Het zit AZ nog niet mee dit seizoen qua resultaat. Op de PlayStation 4 had Dani Visser tegen Melvin Boere een aantal grote kansen, maar het geluk was niet aan zijn zijde. Melvin Boere scoorde in de eerste helft de enige goal van de wedstrijd. Door deze uitgoal was het een lastige taak voor Aristote Ndunu om tegen Jaey Daalhuisen met meerdere goals de winst te pakken. Zeker nadat Jaey het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Over twee wedstrijden wint Utrecht met 3-1 van AZ. AZ heeft daardoor nog maar een punt in vier wedstrijden binnengehaald. Een kleine crisis lijkt aanstaande, maar het zit de heren dan ook niet mee. 

Doelpuntenfestijn tussen Willem II en ADO

Al na vier minuten legde Tim van Doleweerd de bal namens Willem II in het doel tegen ADO Den Haag. Hij kwam vervolgens eigenlijk niet in de problemen tegen Jens van der Flier en verdubbelde zelfs nog de score. In de return moest Danny Hazebroek het op de PlayStation herstellen. Binnen een half uur had hij er al twee langs de doelman van Willem II geschoven en was alles weer in balans. Sem van den Hoof gaf zich echter niet gewonnen en maakte snel de 2-1, waarna Danny zijn derde goal van de wedstrijd maakte en de wedstrijd met 3-1 ging rusten. De tweede helft was een spektakelstuk, want met de 3-1 stand had ADO de winst binnen, maar drie minuten voor tijd knalt Van den Hoof voor Willem II alsnog de bevrijdende 3-2 binnen waardoor het over twee wedstrijden 4-3 in het voordeel van de ploeg uit Tilburg werd.

Bizarre ontknoping bij PEC Zwolle tegen Fortuna Sittard

Tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle bleven op de Xbox keurig in balans met 1-1, maar omdat Jason Glas het belangrijke uitdoelpunt had gemaakt moest Tony Kok voor het op de PlayStation voor PEC proberen te recht te trekken, want bij een doelpuntloos gelijkspel gingen de punten naar Fortuna. Ook het tweede duel leek in een 1-1 gelijkspel te eindigen, maar veteraan Kok wist in de allerlaatste minuut van de blessuretijd uit de rebound alsnog de 2-1 te maken en de drie punten voor PEC te grijpen.

Monsterscore bij PSV tegen sc Heerenveen

De laatste wedstrijd van de avond had ietwat vertraging. Dat mocht echter de pret niet drukken want PSV en Heerenveen trakteerde ons op veel doelpunten. Ali Riza Aygün had tegen Niels Krist op de PlayStation 4 weinig moeite en won simpel met 4-0. De Xbox One wedstrijd leek daarom nog voor spek en bonen gespeeld te worden. Zeker toen Yusufcan Ercan de 1-0 maakte. Maar Yusufcan speelde geen beste wedstrijd waar Floris Jorna zijn moment pakte. Hij won met 3-2, maar door de 4-0 overwinning van Ali gaan de drie punten mee naar Eindhoven. 

 

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: