Nieuws

Een terugblik op 2019 met... Adumon

2 december 2019, 12:35 · Laatste update 3 december 2019, 11:43

In de maand december blikt Esports Club iedere dag terug op het jaar 2019. Dit doen we samen met een persoonlijkheid uit de branche. In januari blikken met dezelfde mensen vooruit op 2020 en wat het nieuwe jaar te brengen heeft voor esports.

Alexander "Adumon" Dumon begon als esportsfotograaf, maar heeft inmiddels een enorme breed portfolio. Zo was hij in New York tijdens de Fortnite World Cup verantwoordelijk voor de communicatie van het Zweedse team Executors One. Dat betekende vooral het maken van foto's en video's en de communicatie via social media kanalen. Momenteel is de 21 jarige Belg actief voor Defusekids als content creator en heeft hij zijn eigen Digital Strategy en Marketing bureau opgericht: Headway. We vroegen Adumon naar zijn esportshoogtepunt van 2019.

"Voor mij was dat de Fortnite World Cup. Na meer dan twee jaar wereldwijd actief te zijn in de esports kreeg ik hierdoor eindelijk de erkenning die ik hoopte te krijgen door al mijn werk in de afgelopen jaren. Uitgenodigd worden door de grootste media providers van België om op gesprek te gaan over esports, mails, posts, … noem maar op. Opgebeld worden in de ochtend om met uw gezicht op de nationale tv stations te mogen uitleggen wat uw job inhoudt en wat ik hier deed vond ik geweldig.

Het event zelf was natuurlijk de moeite, voor vele 'het grootste' gaming event, maar het kwam mij bekend voor. Vorig jaar heb ik alle events van PUBG Corp mogen shooten voor hun, de game zelf als enigste fotograaf van Europa/NA. Dat is iets wat mij ook altijd zal bijblijven. Als 18 jarige de wereld rond gaan om deze dingen te doen is een droom die uitkomt en nu is het afwachten op wat de toekomst brengt."

Een voorbeeld van Adumon zijn werk

© ADUMON.com

 

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: