Beeld: Gamelux

Nieuws

Aethra Esports en mCon esports grote winnaars RIV4L LAN Tour

2 december 2019, 12:08 · Laatste update 2 december 2019, 13:12

Na de Victory LAN van afgelopen weekend is de eindstand in de RIV4L LAN Tour bekend. Aethra Esports heeft haar koppositie voor League of Legends weten te behouden en mCon esports pakte bij de overige drie games de hoofdprijs.

De LAN Tour bestaat uit vier LAN toernooien verspreid over het jaar. Op Frag-o-matic 21.0, The Party 17, Frag-o-matic 21.1 en Victory LAN 2019 waren per toernooi 450 punten te verdelen onder de top-4 in de games League of Legends, CSGO, Rocket League en Hearthstone. Ieder toernooi had natuurlijk zijn eigen prijzenpot en het team dat aan het eind van de LAN Tour de meeste punten heeft verzameld ontvangt een extra geldbedrag.

Drie games, een winnaar

Bij CSGO deden Sector One en mCon esports aan stuivertje wisselen, want Sector One won beide FOM toernooien, maar mCon voegde The Party en Victory LAN toe aan hun prijzenkast. Sector One was echter niet aanwezig op de Victory LAN en zag mCon er met de eerste plaats vandoor gaan.

Ook in Rocket League en Hearthstone hengelde mCon de eerste prijzen binnen. Door bijna ieder toernooi in de top-4 te eindigen wist de organisatie uiteindelijk dus in drie games de koppositie in het klassement veilig te stellen en de concurrentie achter zich te laten.

Van fusie naar victorie

Aethra Esports stond voorafgaand aan de Victory LAN fier bovenaan de ranglijst van de RIV4L LAN Tour. De fusie van ToxicFalcons en Solwing Esports hoefde afgelopen weekend enkel in de top-5 te eindigen om de eindoverwinning binnen te slepen.

Het team werd uiteindelijk in de lower bracket finale pas definitief uitgeschakeld door de latere winnaar Sector One en eindigde dus als derde. De 100 punten die dit opleverde waren genoeg om in het algemene klassement Sector One met 30 punten voor te blijven.

Deel: