Nieuws

Tweede kwalificatieronde Super Smash Bros Ultimate European Team Cup vindt plaats op Lightning 3

2 december 2019, 17:00 · Laatste update 4 december 2019, 10:31

De tweede kwalificatieronde van de Super Smash Bros Ultimate European Team Cup zal aankomende zaterdag plaatsvinden op Lightning: Volume 3. Tijdens deze kwalificatieronde kunnen teams van drie het tegen elkaar opnemen in verschillende gamemodes om zich de kwalificeren voor de finale. De finale zal plaatsvinden in 2020 en daarbij zullen de beste teams het tegen elkaar opnemen om zich de beste van Nederland te noemen. 

De Super Smash Bros Ultimate European Team Cup is een initiatief van Nintendo om de beste team van Europa tegen elkaar te laten strijden. Vorig jaar was de finale een groot evenement in Amsterdam waarbij het Duitse Team wist te winnen en door ging naar de grote Finale op EVO. Team Triple SSS was de Nederlandse representatie van het vorige seizoen. Het team bestond uit Supahsemmie, Space, ShuC en SKIPPER.

De eerste kwalificatieronde vond plaats bij Syndicate 2019. Bij deze ronde wisten Space, Supahsemmie en Meru de eerste plek te behalen, en gezien de kracht van Meru is de kans groot dat Space en Supahsemmie een tweede kans krijgen om Nederland te representeren. Tijdens Lightning 3 kan dat nog veranderen aangezien er veel andere sterke teams aanwezig zijn. Het team van Antireflex, BeJay en WhYYZ en het team van Azrael, S1 en Loading zijn in deze ronde de kanshebbers en is de kans groot dat ze zich kwalificeren. 

Aankomend weekend zullen we weten welk team zich nog meer heeft gekwalificeerd voor de Super Smash Bros Ultimate European Team Cup. Er vinden naast deze twee rondes ook nog allerlei andere rondes plaats over de loop van 2020.

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door Guice Real Energy. Esports Club en Guice Real Energy slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: