eDivisie

Nieuws

Ajax wint de Klassieker, spektakel bij Derby van het Noorden in speelronde 7 eDivisie

2 december 2019, 21:12 · Laatste update 2 december 2019, 21:12

Speelronde 7 van de eDivisie stond in het teken van 'Mega Maandag'. Op de mainstream stonden er maar liefst drie derby's en de grote Klassieker op het programma. De Limburgse derby eindigde in een gelijkspel. Ajax wond de Klassieker en pakt hiermee erg belangrijke punten in de strijd om de bovenste plaatsen. De Derby van het Noorden leverde het nodige spektakel op.

Limburgse derby

De Limburgse derby is op papier een wedstrijd om naar uit te kijken. Ook op de ranglijst doen de ploegen Fortuna Sittard en VVV Venlo niet voor elkaar onder. Op de PlayStation 4 pakte Dennis Verhoeven een zakelijke 1-0 overwinning tegen Marc Groenland. Jason Glas speelde op de Xbox One een erg sterke eerste helft met een 1-0 voorsprong als resultaat. In de tweede helft ging het wat meer gelijk op en mocht Jason uiteindelijk van geluk spreken. Nick Cooiman had namelijk in de negentigste minuut een enorme kans met Eusébio. Hij schoot de inzet echter op de paal. Hierdoor eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

Heracles pakt belangrijke overwinning tegen concurrent PEC Zwolle

Bryan Hessing en Lev Vinken weten na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax drie belangrijke punten te pakken tegen concurrent PEC Zwolle. In de derby van Overijssel werd de wedstrijd op de Xbox One een 1-1 gelijkspel. Daarmee lag de pot op de PlayStation 4 nog volledig open. Lev toonde echter zijn klasse tegen Tony Kok met een 1-0 overwinning. Hierdoor werd het over twee wedstrijden 2-1. 

Ajax wint de Klassieker

De wedstrijd van de avond was natuurlijk de Klassieker. Met de huidige vorm van beide teams beloofde dit een erg interessant potje te worden. De wedstrijd op de Xbox One tussen Dani Hagebeuk en Ryan Tilborg had weinig spektakel. Dani won uiteindelijk door een rebound goal met 1-0. Daardoor moest Jimmy Donkers tegen Curtis Poole nog aanvallender spelen. In de eerste helft leek Jimmy wel aanspraak te maken op het eerste doelpunt. Maar hij speelde daarvoor te slordig. In de tweede helft werden de ruimtes groter waardoor Curtis de wedstrijd besliste. De wedstrijd eindigde in 2-1 waardoor Ajax erg belangrijke 3 punten pakken.

Spektakel bij Derby van het Noorden

Wat een laatste wedstrijd op de mainstream was de Derby van het Noorden. Op de PlayStation 4 werd het nog een 1-1 gelijkspel met weinig hoogtepunten. Hoe mooi was het dat de wedstrijd op de Xbox One het spektakel opleverde wat we graag zien. Zowel Floris Jorna als Nick den Hamer gaven voor de wedstrijd al aan de aanval te willen opzoeken en er een mooie wedstrijd voor het publiek van te maken. Daar hebben beide heren niets aan gelogen. Floris kwam al vrij snel op een 2-0 voorsprong en bij de 3-1 dacht hij ook de overwinning binnen te hebben. Nick moest namelijk nog drie keer scoren. Iets wat in FIFA 20 geen makkelijke opgave is. In een knotsgekke slotfase wist Nick dit toch te flikken. Daarmee pakt FC Groningen de drie punten. 

Uitslagen speelronde 7

Fortuna Sittard - VVV Venlo 1-1
PS4: Marc Groenland vs. Dennis Verhoeven 0-1
Xbox: Jason Glas vs. Nick Cooiman 1-0

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-1
PS4: Lev Vinken vs. Tony Kok 1-0
Xbox: Bryan Hessing vs. Jonas Ghebrehiwot 1-1

AFC Ajax - Feyenoord 3-1
PS4: Curtis Poole vs. Jimmy Donkers 2-1
Xbox: Dani Hagebeuk vs. Ryan Tilborg 1-0

sc Heerenveen - FC Groningen 4-5
PS4: Niels Krist vs. Levy Frederique 1-1
Xbox: Floris Jorna vs. Nick den Hamer 3-4

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 4-2
PS4: Ali Riza Aygün vs. Dani Visser 1-0
Xbox: Yusufcan Ercan vs. Aristote Ndunu 3-2

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1-4
PS4: Bo de Vroege vs. Melvin Boere 1-3
Xbox: Thomas de Zeeuw vs. Jaey Daalhuisen 0-1

Vitesse - ADO Den Haag 5-2
PS4: Tjardo Paliama vs. Danny Hazebroek 3-2
Xbox: Renzo Oemrawsingh vs. Jens van der Flier 2-0

FC Twente - FC Emmen 2-3
PS4: Enis Metin Tokdemir vs. Julian van den Berg 1-1
Xbox: Jelte Golbach vs. Leroy Miggels 1-2

Willem II - RKC Waalwijk 1-3
PS4: Sem van den Hoof vs. Bas Quist 0-1
Xbox: Tim van Doleweerd vs. Collin Dekkers 1-2

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: