Nieuws

Riot Games betaalt 10 miljoen dollar aan vrouwen na discriminatie

3 december 2019, 10:33 · Laatste update 3 december 2019, 10:34

Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends, betaalt een flinke som geld aan zo'n 1000 vrouwen die hier hebben gewerkt of momenteel nog werken. Dit is een schikking in de discriminatiezaak die twee werknemers hadden aangespannen.

Het is al een tijd onrustig rondom Riot Games en hun medewerkers. Eerder dit jaar liepen ruim 150 werknemers overdag het kantoor uit om te protesteren tegen onder andere sexisme op de werkvloer. Er werd gesteld dat vrouwen oneerlijk werden behandeld en als er geen oplossing zou komen werden er verdere stappen ondernomen.

Die verdere stappen hebben uiteindelijk geleid tot een rechtszaak die in november 2018 begon. Twee vrouwen die bij de ontwikkelaar in dienst zijn geweest claimden dat zij meerdere malen slachtoffer waren van seksuele intimidatie en discriminatie op basis van geslacht.

Details schadevergoeding

In augustus werd bekendgemaakt dat Riot Games een schadevergoeding uit zou betalen, maar details waren tot nog toe niet bekend. Nu komt naar buiten dat het bedrijf zo'n 10 miljoen dollar uitbetaalt aan ongeveer 1000 vrouwen die bij het bedrijf werken of gewerkt hebben.

Desgevraagd reageert een woordvoerder van Riot Games: "We zijn blij dat we deze zaak in goede orde hebben kunnen oplossen. Deze schadevergoeding is een belangrijke stap voorwaarts en laat zien dat we achter onze waarden staan en van Riiot Games een inclusieve omgeving willen maken voor de beste talenten uit de industrie."

Deel: