Bryan Hessing (links), Lev Vinken (rechts)

Nieuws

Heracles Almelo neemt koppositie over na speelronde 8 eDivisie

3 december 2019, 21:09 · Laatste update 4 december 2019, 12:56

Als het gisteren Mega Maandag was, dan was het vandaag Dolle Dinsdag en dat werd vooral gekenmerkt door de afgang van Vitesse tegen Feyenoord. Daarmee komt Heracles Almelo met een gemakkelijke overwinning bovenaan te staan in de eDivisie. Groningen zet haar vorm door in speelronde 8 en ook ADO Den Haag en PEC Zwolle doen goede zaken, terwijl AZ en Ajax verrassend genoeg verliezen.

Groningen behoudt vorm

Speelronde 8 werd vandaag ingeluid door twee aanvallende teams, FC Groningen tegen FC Utrecht. Toch bleek dat beide teams weinig risico’s wilden nemen. FC Groningen maakte al snel de eerste via Pelé, waarna de kansen toch wel mager bleven. Groningen wist de controle tijdens de hele wedstrijd goed te behouden, totdat Utrecht uiteindelijk via een hele slechte uittrap van de keeper van Groningen terug wist te komen, waarna de eerste wedstrijd van Speelronde 8 in een 1-1 eindigde. In de tweede wedstrijd werd echter duidelijk dat Groningen op dit moment in een dominante vorm zit. De ploeg uit het noorden won gemakkelijk met 3-1, waarmee Groningen uiteindelijk met 4-2 de drie punten pakt.

Twee uitersten

De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam was belangrijk voor beide ploegen. Voor Heracles Almelo zijn de drie punten essentieel om de strijd voor de koppositie in gang te houden, terwijl Sparta Rotterdam de winst nodig heeft om juist uit de gevarenzone te komen. Ondanks het dominante Heracles, was het dus de vraag of Sparta juist hier kon laten zien dat ze wel degelijk competitief zijn. Tijdens de eerste wedstrijd bleek dat dit absoluut het geval was. Ondanks dat Bryan Hessing tactisch in de verdediging speelde, kwam Thomas de Zeeuw regelmatig door de verdediging met een aantal hele mooie kansen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-0, al had Sparta misschien zelfs de overwinning kunnen pakken. In de tweede wedstrijd was het een waar bombardement van Lev Vinken. Voor de ploeg uit Rotterdam was het een kwestie van verdedigen tot het laatste moment, maar toch kwam na 77 minuten de 1-0 voorsprong voor de ploeg uit Almelo. Lev scoorde uiteindelijk de 2-0 en Bo pakte op het laatste moment nog een troostgoal mee, waarmee de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 gewonnen werd door Heracles Almelo.

De kraker

De wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord was op papier de spannendste van speelronde 8 en dat maakten de spelers van de twee ploegen absoluut waar. Het ging heen en weer, de spanning was om te snijden en het ritme was hoog. In de eerste wedstrijd was het Jimmy Donkers die de wedstrijd domineerde, wat resulteerde in een 1-0 in de rust van de eerste wedstrijd. Tjardo Paliama had moeite om terug te komen in de tweede helft, en Feyenoord strafte de fouten genadeloos af door de 2-0 te scoren. Dat gaf Feyenoord een heerlijke uitgangspositie in de aanloop naar de tweede wedstrijd.  Het was aan Renzo om het resultaat goed te maken, maar ook in deze tweede wedstrijd lukte het Vitesse niet om door te breken. Feyenoord kwam 2-0 voor te staan, waarmee het zelfs voor Renzo onmogelijk was om dit goed te maken. Feyenoord won uiteindelijk verrassend met 4-0, waarmee Vitesse de eerste wedstrijd van het seizoen verliest en haar eerste plek in de eDivisie.

Knotsgek Ajax - Willem II

Naast Vitesse ging ook Ajax verrassend ten onder tegen een sterk Willem II. Sem van den Hoof wist de eerste wedstrijd te winnen van Curtis Poole, wat betekende dat Ajax minimaal twee keer moest scoren. De ervaring van Dani Hagebeuk moest de doorslaggevende factor blijken. In een knotsgekke laatste wedstrijd won Dani met 2-1, maar was dit helaas niet genoeg voor de uiteindelijke overwinning. Willem II pakt daarmee verrassend de drie punten tegen de ploeg uit Amsterdam.

Uitslagen speelronde 8

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 1-2
PS4: Bo de Vroege vs. Lev Vinken 1-2
Xbox: Thomas de Zeeuw vs. Bryan Hessing 0-0

Vitesse - Feyenoord 0-4
PS4: Tjardo Paliama vs. Jimmy Donkers 0-2
Xbox: Renzo Oemrawsingh vs. Ryan Tilborg 0-2

AFC Ajax - Willem II 2-2
PS4: Curtis Poole vs. Sem van den Hoof 0-1
Xbox: Dani Hagebeuk vs. Tim van Doleweerd 2-1

ADO Den Haag - FC Twente 4-3
PS4: Danny Hazebroek vs. Enis Metin Tokdemir 2-2
Xbox: Jens van der Flier vs. Jelte Golbach 2-1

FC Groningen - FC Utrecht 4-2
PS4: Levy Frederique vs. Melvin Boere 3-1
Xbox: Nick den Hamer vs. Jaey Daalhuisen 1-1

VVV Venlo - FC Emmen 1-0
PS4: Dennis Verhoeven vs. Julian van den Berg 1-0
Xbox: Nick Cooiman vs. Leroy Miggels 0-0

PSV Eindhoven - Fortuna Sittard 3-4
PS4: Ali Riza Aygün vs. Marc Groenland 1-3
Xbox: Yusufcan Ercan vs. Jason Glas 2-1

RKC Waalwijk - sc Heerenveen 5-2
PS4: Bas Quist vs. Niels Krist 2-1
Xbox: Collin Dekkers vs. Floris Jorna 3-1

PEC Zwolle - AZ Alkmaar 3-0
PS4: Tony Kok vs. Dani Visser 2-0
Xbox: Jonas Ghebrehiwot vs. Aristote Ndunu 1-0

Deel: