Electronic Arts

Nieuws

EA fixt rood getimede schoten in FIFA 20 met nieuwe update

4 december 2019, 19:11 · Laatste update 4 december 2019, 19:58

Electronic Arts heeft eerder deze week een nieuwe update aangekondigd voor FIFA 20. Deze update is sinds vandaag ook op de PlayStation 4 en Xbox One te downloaden. Geen hele grote update, maar wel een aantal punten die belangrijk zijn om te benoemen. Onder andere de befaamde vrije trap glitch is gepatched. 

Halverwege de maand november ging een fragment uit de eDivisie viral op social media. Dit was de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax. Nick den Hamer, esporter van FC Groningen, scoorde op een belangrijk moment een vrije trap. Dit door rood te timen waardoor de bal met gemak in het doel belandde. Deze glitch werd eerder het weekend bekend binnen de community. De eDivisie besloot direct daarna maatregelen te nemen en dit te verbieden. 

Met deze nieuwe update heeft EA ervoor gezorgd dat deze manier van vrije trappen nemen niet meer zo sterk zijn. Je hebt nu een grotere kans dat de vrije trap op deze manier geen doelpunt meer oplevert. Wat wel is verbetert is de maximale snelheid van een schot bij het nemen van een vrije trap. 

Een opmerkelijke update is dat de scheidsrechter minder snel een gele kaart zal geven bij kleine overtredingen. Veel spelers zijn er namelijk juist van overtuigt dat de scheidsrechter te vaak niet ingrijpt. Het is echter de vraag of we deze aanpassing daadwerkelijk gaan opmerken in de game.

De update bevat ook veranderingen binnen career mode, pro clubs en de volta game mode. Dit zijn ook geen grote veranderingen. Ben je toch benieuwd hiernaar dan zijn deze op het FIFA forum te vinden.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: