Nieuws

Dit is de Fortnite Winter Royale Duos ruleset

10 december 2019, 12:39 · Laatste update 20 december 2019, 23:55

De volledige regelset van het Fortnite Winter Royale is gepubliceerd. Het toernooi wordt gespeeld tussen 20 en 22 december en heeft een gigantische prijzenpot van 15 miljoen dollar, die verdeeld wordt over alle regio's.

Onder de toernooiregels van Winter Royale 2019 staan een aantal logische regels zoals het volgen van de Fortnite Code of Conduct en een verbod op alle mogelijke vormen van cheaten. Maar tamleden moeten ook samen in dezelfde game spelen en mogen aan maximaal 15 wedstrijden deelnemen per sessie. Een sessie duurt maximaal vier uur. Op elk van de drie speeldagen worden dus aparte sessies gespeeld waarbij er iedere sessie prijzengeld te winnen is.

Verschillende prijzen

Daarnaast zijn ook de prijzengelden bekendgemaakt. De totale prijzenpot van vijftien miljoen dollar wordt over alle drie de speeldagen en de verschillende regio's uitgespreid. Er valt daarom per speeldag evenveel te winnen maar er zijn wél verschillende prijzengelden per speelplatforms én regio. Voor iedere speeldag en elke regio zijn er namelijk vaste bedragen klaargezet.

NA East

Zo pakt een winnaar op server NA East 8000 dollar, nummer twee vangt 6500 dollar en spelers die tussen plaats 251 en 500 eindigen winnen 600 dollar. Dit is voor zowel PC, PS4 en Xbox. Spelers die via de Switch of Mobile deelnemen kunnen op NA East tussen de 6500 en 700 dollar verdienen.

NA West

Op NA West kunnen PC/PS4/Xbox-spelers tussen de 6000 en 500 dollar winnen. Switch/Mobile-spelers kunnen op NA West tussen de 5200 en 400 dollar winnen. Het hoogste prijzengeld is te verdienen voor PC/PS4/Xbox-spelers op de Europese server. Daar pakt de winnaar 9000 dollar. Switch/Mobile-spelers kunnen er in een sessie 7500 dollar verdienen.

Puntentelling en winnaars

Teams verdienen punten door Victory Royales, plaatsing en eliminates. Op speeldag één ontvang je alleen voor een Victory Royale 15 punten en per eliminatie 1 punt, dus geen punten voor plaatsing. Op speeldag twee krijg je voor een Victory Royale 13 punten, maar ontvang je ook punten voor plaatsing tot en met plek 28. Eliminaties waarderen teams voor 1 punt op dag twee. Op speeldag drie ontvang je voor een Victory Royale 10 punten en voor plaatsing tot en met plaats twaalf. Eliminaties geven teams wederom 1 punt. Het is niet helemaal duidelijk waarom deze verschillen bestaan omdat de speeldagen losstaande toernooien zijn.

De winnaar is de speler met het hoogste aantal punten. Mocht dit gelijk zijn dan wordt er gekeken naar de totale hoeveelheid Victory Royales dat behaald is. Is dit gelijk dan wordt er gekeken naar gemiddelde aantal eliminaties, daarna de  gemiddelde plaatsing en erna naar de totale tijd die een speler wist te overleven. Is dit allemaal gelijk dan wordt de winnaar gekozen door middel van een munttoss.

Spelers die een sessie winnen krijgen binnen zeven dagen bericht. Win je? Dan is het belangrijk dat je de maanden erna je Fortnite Epic Account online houdt want anders kan Epic Games je prijzengeld intrekken.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Fortnite nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: