Nieuws

Emmy's reiken volgend jaar award uit voor "Outstanding Esports Coverage"

10 december 2019, 12:56 · Laatste update 10 december 2019, 13:18

Vanaf volgend jaar krijgen de Emmy's een categorie die toegewijd is aan esports. Tijdens de Sports Emmy Awards van 2020 zal de eerste Emmy award voor "Outstanding Esports Coverage" worden uitgereikt.

De Sports Emmy Awards focussen zich op de verslaggeving en presentatie van traditionele sporten in de Verenigde Staten, maar zetten met deze award ook de verslaggeving van esports-evenementen in het zonnetje.

Justine Gubar, executive director van de Sports Emmy Award Administration, liet weten dat het besluit om een award uit te reiken voor "Outstanding Esports Coverage" unaniem was. "We willen meer vooruit denken. In vijf jaar tijd zal esports onwijs groot worden. Sommige van onze partners zijn al grote namen in de esports-industrie," aldus Gubar in een nieuwsbericht van de Washington Post.

Ondanks het feit dat deze categorie de eerste esports-gerelateerde categorie voor de Emmy Awards wordt, is het niet de eerste keer dat een Emmy wordt uitgereikt aan de esports-industrie. In 2018 won Riot Games de award voor "Outstanding Live Graphic Design" voor de openingsceremonie van de Worlds-finale in 2017.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: