Nieuws

PUBG Corp kondigt esports-format 2020 aan, eerste toernooi in Berlijn

10 december 2019, 18:02 · Laatste update 10 december 2019, 18:39

Dit jaar vonden er slechts twee globale PUBG toernooien plaats, namelijk de Nations Cup en het PUBG Global Championship. De PUBG Corporation laat vandaag weten er in 2020 dubbel zoveel te organiseren. Buiten het PGC zijn er nog 3 losse toernooien verspreid over het jaar. Het eerste toernooi, buiten de reguliere competities, vindt in april plaats in Berlijn. 

Later in het jaar vinden er nog twee toernooien plaats, namelijk in juli en oktober. De locaties van deze twee evenementen zijn vooralsnog onbekend. Wel is er al bekend hoeveel teams er per toernooi meedoen: net zoals met het PUBG Global Championship zijn dat er 32. Deze nieuwe evenementen zullen functioneren als een opstapje naar PGC 2020, wat in november plaatsvindt. 

Ook deelt PUBG Corporation in hun persbericht dat ze wegens het succes van de Pick ‘Em Challenge van PGC het terug zullen laten keren bij de nieuwe toernooien, plus een select aantal in-game items voor ieder evenement. Hoe teams zich kunnen kwalificeren voor deze nieuwe evenementen is nog onbekend, wel vermelden ze dat het net als vorig jaar via de regionale competities gaan – zoals de PUBG Europe League. Verder zijn de top 4 teams van PGC 2019 al direct gekwalificeerd voor het eerste toernooi in Berlijn.

Deel: