Nieuws

Super Smash bros Ultimate wint Best Fighting Game bij Game Awards 2019

13 december 2019, 10:00 · Laatste update 13 december 2019, 10:04

Super Smash Bros Ultimate heeft tijdens de Game Awards 2019 de award voor Best Fighting Game gewonnen. Het is de tweede keer dat Super Smash Bros de award voor Best Fighting Game wint, in 2014 wist Super Smash Bros for WiiU ook al de award binnen te slepen. De competitie voor de award was erg sterk dit jaar, maar toch wist Smash Ultimate hem te winnen.

De Game Awards is elk jaar de grootste awardcermonie voor gaming ter wereld. Een award winnen betekent dus niet niets, het is een prestigieuze prijs. Super Smash Bros Ultimate was genomineerd voor twee categorieën: Best Fighting Game en Game of the Year. Hoewel de Game of the Year award naar Sekiro: Shadows Die Twice ging wist Smash Ultimate wel de Best Fighting Game award in de wacht te slepen. 

De competitie voor de award was erg sterk dit jaar. Dead or Alive 6, Samurai Showdown, Mortal Kombat 11 en Jump Force maakten allemaal kans om de prijs te winnen. Zeker Mortal Kombat en Samurai Showdown waren sterke kandidaten maar Smash Ultimate heeft zoveel impact gehad dat het bijna zeker was dat de recordbrekende game de award zou winnen. Smash Ultimate had ook bijna de Player's Voice award gewonnen. Smash Ultimate stond op de tweede plek achter Fire Emblem: Three Houses.

De award voor Best Fighting game is de zoveelste award die Super Smash Bros Ultimate in de wacht sleept. Hoewel er uiteindelijk geen aankondigingen waren voor Smash Ultimate, was dit toch een sterke aanval voor de beste Fighting Game van 2019. Het volledige overzicht van alle winnaars kun je in ons overzicht teruglezen.

Voor al het laatste nieuws over Super Smash Bros, volg ons op Twitter en Instagram.

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door Guice Real Energy. Esports Club en Guice Real Energy slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: