Nieuws

Apex Legends Global Series met 3 miljoen dollar prijzengeld aangekondigd

18 december 2019, 13:52 · Laatste update 8 januari 2020, 15:08

Respawn Entertainment heeft de eerste Apex Legends Global Series aangekondigd. De Global Series bestaat uit twaalf internationale toernooien en heeft een prijzenpot van drie miljoen dollar.

De Apex Legends Global series (ALGS) bestaat uit vier grote Majors en daarnaast verschillende kleinere Premiertoernooien en online kwalificaties. Spelers kunnen zich online (gratis) inschrijven voor een van de online qualifiers. De beste teams in deze qualifiers plaatsen zich direct voor de eerstvolgende Major of Premierevent. Een goed resultaat op een Premiertoernooi geeft ook een ticket voor een Major. Je kunt jezelf ook via een van de Challenger Events plaatsen voor een Major. Deelname aan de Challenger Events is open of op uitnodiging.

  • Het eerste online kwalificatietoernooi wordt tussen 25 en 27 januari 2020 gespeeld en winst biedt meteen toegang tot de allereerste Major in 2020.
  • Tussen 29 februari en 2 maart 2020 wordt een online toernooi gespeeld wat toegang biedt tot het eerste Premiertoernooi van 2020.

Majors 

De Majors zijn de grote toernooien van de Apex Legends Global Series. Ze worden live gespeeld en bieden plaats aan honderd teams van ieder drie spelers. Iedere Major heeft een prijzenpot van 500.000 dollar en de beste teams van een Major plaatsen zich automatisch voor de playoff stage van de eerstvolgende Major. De eerste Major van de ALGS wordt tussen 13 en 15 maart 2020 gespeeld in Arlington, Texas.

De uiteindelijke finale wordt gespeeld tijdens de laatste Major. Deze Major heeft een prijzenpot van een miljoen dollar en biedt plek aan de zestig beste teams van de ALGS.

Deelname

Spelers uit de Benelux mogen zich inschrijven voor de ALGS en zijn er natuurlijke officiële regels om je aan te houden. Verdere informatie rondom de ALGS volgt nog. 

 

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: