Nieuws

Rocket League-manager Dennis Driessen: "We waren Echo Zulu ontgroeid"

20 december 2019, 13:50 · Laatste update 21 december 2019, 20:04

Na een kleine maand van onzekerheid is het succesvolle Rocket League-team van Echo Zulu dan toch weg bij de organisatie. Volgens manager Dennis Driessen zijn ze in goed overleg uit elkaar gegaan en was het gewoon tijd voor iets nieuws: "Het was beter voor beide partijen."

Afgelopen woensdag maakte het Rocket League-team bestaande uit Mittaen, Tahz, Impact en manager Dennis Driessen bekend dat ze Echo Zulu definitief hebben verlaten. Ook de organisatie liet met een, voor hen kenmerkende, ludieke tweet weten dat de samenwerking is stopgezet. Esports Club sprak met manager Driessen over de reden en de toekomst.

Waarom zijn jullie nou eigenlijk weg bij Echo Zulu?
"We waren natuurlijk al even op zoek naar een nieuwe uitdaging en hebben ook goed met het management van Echo Zulu gepraat. De tijd bij de organisatie is mooi geweest, maar we merkten dat we uit elkaar aan het groeien waren. Het is daarom het beste voor beide partijen om deze keuze te maken."

Blijft het team wel bij elkaar?
"Impact gaat zijn eigen weg, maar de rest van het team blijft in principe intact. Samen met een nieuwe speler gaan we dan op zoek naar een nieuwe organisatie."

Is er al concrete interesse vanuit andere organisaties?
"Nee, we hebben na de bekendmaking wel wat berichten ontvangen, maar er is nog niets serieus gaande. We gaan ook geen overhaaste beslissingen nemen, want we kunnen ook prima zonder organisatie eind januari aan het nieuwe seizoen beginnen."

Zoeken jullie een organisatie binnen of buiten Nederland?
"De support voor Rocket League is in het buitenland veel groter dan in Nederland. In Frankrijk is het bijvoorbeeld een van de grootste games, terwijl het hier in Nederland nog niet echt van de grond komt. We houden alle opties open, want onze ambities blijven onveranderd en we blijven ons dus richten op succes."

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: