Nieuws

SC Heerenveen verspilt kostbare punten: "Het is wel zuur dit."

7 januari 2020, 17:09 · Laatste update 7 januari 2020, 18:43

SC Heerenveen heeft vanavond een gelijkspel gespeeld tegen FC Twente. Floris Jorna kwam in de tweede wedstrijd dichtbij een overwinning, maar speelde uiteindelijk gelijk. Heerenveen verspilt daarmee kostbare punten; het halen van de play-offs wordt nog lastiger.

Floris Jorna en Niels Krist van Heerenveen waren na afloop duidelijk aangeslagen. Met het verlies zijn de spelers verder verwijderd van de beste veertien die mee mogen doen aan de play-offs.  Volgens Krist wordt het halen van de play-offs op deze manier steeds lastiger. Naarmaate de wedstrijd vorderde verwachtte hij dat Jorna de wedstrijd over de streep zou trekken. De Fries geeft aan dat het wederom niet mee zat, ballen vlogen net naast of raakte in de kluts.

SC Heerenveen staat momenteel op een 15e plek met tien punten. De top veertien gaat door naar de play-offs. Ado Den Haag staat momenteel op de 14e plek met 15 punten. De spelers van Den Haag komen later vanavond nog in actie. Ook AZ Alkmaar, dat op acht punten staat, kan op gelijke hoogte komen met SC Heerenveen.

Deel: