Nieuws

Aristote Ndunu: "Ik kan net zo goed mijn controller neerleggen"

13 januari 2020, 18:08 · Laatste update 13 januari 2020, 18:09

In de eDivisie maakt AZ Alkmaar geen kans meer om de play-offs te halen, maar Dani Visser en Aristote Ndunu geven zich niet snel gewonnen. De wedstrijd tegen Willem II werd uiteindelijk op uitdoelpunten beslist in het voordeel van de Alkmaarders. Vooral Ndunu was na de wedstrijd uitgesproken over de huidige staat van FIFA 20.

"Als je een controller in je hand hebt, dan ga je er vanuit dat je kunt verwachten dat er gebeurt wat je wilt dat er gebeurt", begon Ndunu zijn betoog. "We weten allemaal dat er situaties in het spel zijn waar je geen invloed op hebt, maar op het moment dat ik FIFA 20 speel heb ik het gevoel dat ik niks kon doen aan wat er op het veld gebeurde. Ik kan net zo goed mijn controller neerleggen."

De Xbox-speler van AZ kreeg in de slotfase van de tweede helft bij een 1-1 stand een gigantische kans met Ronaldo Lima, maar de Braziliaan mikte hem 1-op-1 met de keeper naast het doel. Volgens Ndunu kan dat haast niet: "Ik speel hem in, blijf geduldig, zoek een hoek uit en hij schiet hem gewoon naast. Ik kan het niet omschrijven eigenlijk, met zulke goede spelers moet het eigenlijk altijd raak zijn."

Geen vreugdedansje

Ndunu en Visser houden wel drie punten over aan het duel met Willem II, maar toch valt er weinig te juichen. "We doen geen vreugdedansje, ondanks de overwinning. We hebben voor en na de wedstrijd wel plezier, maar tijdens de wedstrijd is er weinig te lachen", aldus Ndunu.

Deel: