Nieuws

TFT Mobile in maart speelbaar, Set 3 ook aangekondigd

14 januari 2020, 12:14 · Laatste update 14 januari 2020, 12:26

Riot Games heeft in een nieuwe Dev-video haar plannen voor Teamfight Tactics voor het komende jaar openbaar gemaakt. Zo kunnen we set drie verwachten én de mobiele versie van TFT.

Sinds de release in juni 2019 is de populariteit van Teamfight Tactics sterk gestegen. Bijna een jaar later heeft de game Dota Auto Chess ver achter zich gelaten en ondertussen blijven er nieuwe updates verschijnen. In de laatste Dev video van 14 januari kondigen developers Dax "Lunchboy" Andrus en Stephen "Mortdog" Mortimer aan welke nieuwe ontwikkelingen er in 2020 naar TFT komen, zoals set 3 én de mobile variant van de auto-battler.

Release TFT Mobile

Afgelopen oktober werd bekendgemaakt dat er een mobiele versie van Teamfight Tactics werd ontwikkeld. Lunchboy laat nu weten dat TFT mobile in de meeste landen halverwege maart gespeeld kan worden. Je kunt je alvast voor de game registreren in de Play Store.

Teamfight Tactics wordt ook cross-platform speelbaar waardoor je ook met mensen op de PC kunt spelen. Ook worden de gegevens van je account op mobile én PC bijgehouden waardoor je dus geen vooruitgang kwijtraakt.

"Terwijl we druk bezig waren met PC hebben we goed gekeken naar de manier waarop we TFT vanaf PC naar Mobile konden brengen", laat Lunchboy weten. "We wilden dat de game ook echt als een mobile game zou voelen."

Nieuwe skins in Set 3

Rise of the Elements is pas een paar maanden uit maar ook kunnen we binnenkort Set 3 verwachten. Naast nieuwe champions komen er ook een aantal skins naar de game zoals Project: Fiora, Star Guardian Poppy en Pulsefire Shen.

De Star Guardians maken hun intrede in TFT Set 3

"Het is een groot project, laat TFT lead designer Mortdog weten. "Met zoveel star champions in het League universum is het een flinke taak om uit te zoeken hoe we ruimte voor ze allemaal kunnen maken. Zeker nu we steeds beter begrijpen hoe een goede set eruitziet."

Set drie verschijnt ook midden maart, tegelijkertijd met TFT Mobile. Teamfight Tactics patch 10.6 staat ingepland op 18 maart dus de kans is groot dat we rond die datum zowel TFT Mobile en set 3 kunnen spelen.

Nieuwe updates set 2

Tot de release van set drie ontvangt de huidige set nog steeds updates. Vorige week werden Leona en Karma in patch 10.1 toegevoegd en Mortdog laat weten dat ze niet de laatste champions in Rise of the Elements gaan zijn. In februari verschijnen er volgens Mortdog namelijk nieuwe champions in TFT. Er is nog niet bekend wil wie dat gaan zijn. Het volledige schema van de geplande TFT updates kun je hieronder vinden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: