Nieuws

Nick den Hamer: "We gaan soms mee op het niveau van de tegenstander"

14 januari 2020, 16:10 · Laatste update 14 januari 2020, 17:01

FC Groningen heeft in speelronde 16 van de eDivisie kostbare punten laten liggen. Het team verloor van FC Twente dat momenteel op de een na laatste plek staat. Volgens Nick den Hamer is dit typerend voor hun eigen spel. Ze spelen tegen zwakkere tegenstanders zelf ook zwakker.

Zowel Levy Frederique als Nick den Hamer waren kritisch over hun spel: "Dit is waarom wij niet in de top staan. We verliezen van de mindere clubs in de eDivisie." De oorzaak ligt volgens den Hamer in het feit dat ze teveel meegaan met zwakkere tegenstanders: "We gaan soms mee op het niveau van de tegenstander."

Door het verlies laat FC Groningen een kans op een top twee notering liggen. De club staat momenteel op een vierde plek en had met een dubbele winst vanavond een goede kans gehad om in de top twee te eindigen. Een top twee notering is belangrijk, omdat die twee teams geen play-offs hoeven te spelen volgende week; zij gaan direct door naar de finales in AFAS live op 15 februari.

FC Twente speelt alleen nog voor de eer. De ploeg maakt geen kans meer om mee te doen met de play-offs. In het duel tegen FC Groningen was met name hun defensieve spel erg goed.

De tussenstand en meer informatie over de eDivisie kun je vinden in ons competitie-overzicht.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: