eDivisie

Nieuws

Alle uitslagen en stand eDivisie eerste seizoen 2019/2020

14 januari 2020, 21:49 · Laatste update 15 januari 2020, 13:34

Het eerste eDivisie seizoen van FIFA 20 zit er op! Dit betekent echter dat we nog niet klaar zijn, want volgende week starten de play-offs. Ajax plaats zich als nummer 1 voor de play-offs. Heracles weet op het nippertje ten koste van Vitesse als nummer 2 de play-offs te bereiken. De grote verliezer van de avond is RKC, die op het laatste moment de play-offs uit hun handen laten glippen.

Ajax en Heracles geplaatst voor finales in AFAS Live

Ajax verzekerde zich in speelronde 16 van de eerste plaats in de eDivisie. Een knappe prestatie van Dani Hagebeuk en Curtis Poole, die nog slecht begonnen aan de eDivisie. De eerste helft van het seizoen leken Heracles Almelo en Vitesse met gemak af te stevenen op directe plaatsing voor de finales in AFAS Live. Door de sterke eindsprint van Ajax streden beide ploegen tot het laatste moment om de nummer twee positie.

Het was uiteindelijk Heracles met Bryan Hessing en Lev Vinken die de nummer twee positie en daarmee de finales veilig stellen. Bryan kon daarmee zijn geluk niet op en liet zijn vreugde maar al te graag blijken in de studio. Dat betekent dat Vitesse met Tjardo Paliama en Renzo Oemrawsingh de play-offs ingaan. Zij verloren op basis van uitdoelpunten de laatste wedstrijd tegen FC Emmen. 

Twaalf ploegen de play-offs in

Naast Vitesse waren er negen andere ploegen die al voor de laatste speelronde wisten dat de play-offs binnen zijn. ADO Den Haag plaatste zich in speelronde 16 al door een knappe zege op PSV Eindhoven. De laatste plaatsen voor de play-offs ging tot het einde tussen PEC Zwolle, RKC Waalwijk en sc Heerenveen. Heerenveen met Niels Krist en Floris Jorma weten een uitzichtloze situatie om te buigen naar het binnenhalen van plaatsing voor de play-offs. Dit door van Feyenoord en ADO Den Haag overtuigend te winnen.

PEC Zwolle met Tony Kok en Jonas Ghebrehiwot komen met de schrik vrij. Tegen Ajax mistte Jonas veel kansen waardoor de wedstrijd verloren ging. Door de winst van Heracles op RKC plaatst PEC zich alsnog voor de play-offs. Extra zuur voor RKC met Bas Quist en Collin Dekkers die op het laatste moment uitgeschakeld zijn. 

Vier ploegen uitgespeeld

Met RKC zijn er drie andere ploegen die we pas het volgende seizoen weer terugzien. AZ, Twente en Sparta Rotterdam weten alle drie niet te overtuigen. Vooral van AZ is het opmerkelijk. Met Dani Visser en Aristote Ndunu in de selectie werd daar veel meer van verwacht. Twente sluit het seizoen nog positief af door drie keer op rij te winnen.

De volgende stand is op de competitiepagina te vinden.

Uitslagen speelronde 16

FC Utrecht - PEC Zwolle - 2-2
Willem II - Vitesse - 1-1
Sparta Rotterdam - VVV-Venlo - 0-2
sc Heerenveen - Feyenoord - 3-1
FC Groningen - FC Twente - 0-3
PSV Eindhoven - ADO Den Haag - 1-3
Ajax - FC Emmen - 2-1
RKC Waalwijk - AZ Alkmaar - 1-1
Fortuna Sittard - Heracles Almelo - 0-2

Uitslagen speelronde 17 

RKC Waalwijk - Heracles Almelo - 1-2
FC Emmen - Vitesse - 3-3
PEC Zwolle - AFC Ajax - 1-1
Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven - 0-1
AZ Alkmaar - FC Twente - 3-5
FC Utrecht - Fortuna Sittard - 4-5
VVV Venlo - Feyenoord - 4-3
FC Groningen - Willem II - 3-0
ADO Den Haag - sc Heerenveen - 1-4

Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: