Nieuws

RKC beschuldigt ADO en Heerenveen van vriendjespolitiek

15 januari 2020, 08:30 · Laatste update 15 januari 2020, 20:43

RKC Waalwijk is vanavond uitgeschakeld voor de play-offs van de eDivisie volgende week. Het team verloor van Heracles Almelo, waardoor het afhankelijk was van de uitslag tussen SC Heerenveen en ADO Den Haag. Volgens RKC zou vriendjespolitiek meegespeeld hebben in hun uitschakeling.

RKC-speler Collin Dekkers beschuldigde ADO en Heerenveen van vriendjespolitiek: "Je weet dat de spelers van ADO en Heerenveen vriendjes zijn. Dan weet je dat ze Heerenveen hebben laten winnen." De beschuldigingen van RKC Waalwijk kwamen na een hectische avond, waarin twee speelrondes werden gespeeld.

De reactie van Jens van der Flier, die beschuldigd werd, was erg nuchter. Volgens hem speelde zijn tegenstander, Floris Jorna, gewoon erg goed. Ook zijn teamgenoot Danny Hazebroek had het zwaar en verloor geheel eerlijk. Floris Jorna van Heerenveen noemde het zielige praat van de spelers uit Waalwijk.

Volgende week vinden de play-offs plaats en op 15 februari zijn de finales in AFAS Live. Alle uitslagen van gisteren kun je teruglezen op onze site.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: