Nieuws

CS:GO icoon Boombl4 betrapt op snuiven drugs

CS:GO icoon Boombl4 betrapt op snuiven drugs

Het zijn een aantal hectische weken voor de Russische CS:GO-speler Boombl4. De verliezend finalist was te zien op een video waarin hij drugs, volgens geruchten mephedrone, aan het snuiven was. Twee uur later maakte hij bekend te gescheiden te zijn van zijn ex-vrouw Liqueen die de desbetreffende video zou hebben opgenomen.

De afgelopen negen maanden van Kirill ‘Boombl4’ Mikhaylov leken fantastisch te verlopen. Hij won een groot aantal toernooien, waarmee hij met zijn team bijna twee miljoen dollar verdiende. Tijdens de gewonnen major in Stockholm deed hij een huwelijksaanzoek aan zijn partner, de influencer Angelika "LiQueen" Mikhailova. Het leven leek Boombl4 toe te lachen.

Dat bleek niet de hele waarheid te zijn. De relatie tussen de twee was altijd rommelig; Boombl4 reisde de hele wereld over met Na’Vi, terwijl LiQueen thuis in Rusland zat. In april kondigde het koppel aan uit elkaar te gaan… om vervolgens enkele weken later aan te geven dat alles weer prima was. Het echte drama moest nog komen.

Gisteren verscheen namelijk een video waarin LiQueen aangeeft dat Boombl4 een tand uit haar mond heeft geslagen, daar laat ze echter niets van zien. Aan de andere kant verscheen vanmorgen een video waarin te zien was dat Boombl4 drugs aan het snuiven is. Waar en wanneer dat was is niet bekend, maar in de tweet wordt gerefereerd naar de Pinnacle Cup, een toernooi dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden; de beelden lijken dus vrij recent. Om welke drug het gaat is niet bekend, geruchten hebben het over mephedrone, een kruising tussen cocaïne en MDMA.

Enkele uren na de release van de video maakte Boombl4 via Twitter bekend dat hij en LiQueen definitief uit elkaar zijn. In zijn tweet vertelt hij tevens dat hij gechanteerd is met diverse afbeeldingen en video’s. Hij geeft niet specifiek aan dat die chantage van zijn ex-vrouw afkomstig is, maar gezien de context en het feit dat de video waarin hij drugs snuift door zijn vrouw is opgenomen, lijkt het wel aannemelijk.

Daarnaast vertelt hij op Twitter rechtszaken te starten wegens smaad en bedankt hij zijn fans voor de steun. Natus Vincere (Na’Vi), het team waar Boombl4 al jaren speelt, zette hem onlangs op non-actief. De reden die gegeven was, was ‘High Reputational Risks’, waarvan gedacht werd dat het aan Boombl4’s Russische achtergrond lag. LiQueen sprak namelijk haar steun uit voor de Russische invasie. Mogelijk is zijn drugsgebruik de echte reden. Na’Vi heeft op die video nog geen reactie op gegeven.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend