Nieuws

Hunden claimt betrokkenheid Heroic-spelers bij misbruik van CS:GO spectator-bug

Hunden claimt betrokkenheid Heroic-spelers bij misbruik van CS:GO spectator-bug

Nicolai "Hunden" Petersen heeft enkele van zijn ex-spelers beschuldigd van betrokkenheid bij het grote spectator-bug-schandaal binnen CS:GO. Om zijn claims kracht bij te zetten heeft hij enkele server-logs en de gespreksgeschiedenis tussen hem en Nikolaj "niko" Kristensen aangeleverd bij de Esports Integrity Comission (ESIC). Dat is overigens dezelfde organisatie die Petersen recentelijk voor een aantal jaar schorste nadat hij gevoelige team-informatie lekte.

In de gesprekken tussen Petersen en Kristensen zou de speler hebben gezegd dat het hele team uiteindelijk wist dat de spectator-bug misbruikt werd in hun voordeel. "Misschien niet vanaf het eerste moment, maar uiteindelijk was het bij iedereen bekend," zouden zijn woorden volgens Petersen zijn geweest.

Uit de server-logs zou volgens de ex-coach daarnaast kunnen worden opgemaakt dat René "TeSeS" Madsen hem zelfs heeft geholpen met het instellen van de camera tijdens in de wedstrijd tegen Team Spirit tijdens het Home Sweet Home Five-toernooi. Daardoor kon de coach de hele wedstrijd het midden van de Dust 2 in de gaten houden en zijn team zodoende van extra informatie voorzien.

Het is nog niet bekend of de uitspraken, en aangeleverde informatie, van Hunden gevolgen gaan hebben voor de betrokken spelers. Van het toenmalige team zijn er drie spelers nog steeds actief voor Heroic. Dat zijn René “TeSeS” Madsen, Casper “cadiaN” Møller en Martin “stavn” Lund. Nikolaj “niko” Kristensen en Johannes “b0RUP” Borup waren ten tijde van het misbruik de vierde en vijfde speler van het team. Ook zij zijn nog steeds actief, respectievelijk voor OG en Mad Lions.

Statement

Heroic-CEO Joachim Haraldsen is, voor zover hij dat nog niet was, in ieder geval helemaal klaar met zijn ex-werknemer. In een statement laat hij het volgende weten: “Ik heb het eerlijk gezegd compleet gehad met de aanvallen van Hunden op de spelers die hij gecoacht heeft. Het wordt tijd dat hij volwassen wordt en verantwoordelijkheid neemt voor zijn acties.”

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders