Nieuws

Deze landen nemen deel aan de FIFAe Nations Cup

De afgelopen maanden hebben FIFA-spelers uit heel de wereld gestreden tijdens de kwalificatie voor de FIFAe Nations Cup. Dit is een van de meest prestigieuze FIFA-toernooien ter wereld en wordt dit jaar in Kopenhagen, Denemarken gehouden.

Natuurlijk is Nederland ook van de partij aankomende maand. Gezien er liefst twaalf teams uit Europa deelnemen aan het toernooi was er eigenlijk nooit twijfel over de kansen van ons kikkerlandje. In een poule met Duitsland, Polen, Portugal en Finland wist Nederland eerste te worden.

In de play offs werd vervolgens Hongarije verslagen waarna plaatsing een feit was. Nederland werd in het upper bracket uiteindelijk verslagen door uiteindelijke winnaar Portugal (3-2). Omdat de halve finale tussen Polen en Duitsland ging bestond de gehele top vier dus uit landen die bij Nederland in de poulefase waren ingedeeld.

Naast deze landen plaatsten ook Engeland, Spanje, Zweden, Schotland, Italië, Israël en Frankrijk zich voor de FIFAe Nations Cup. Andere deelnemers zijn Japan, Zuid-Korea, India en Singapore uit (zuidoost) Azië. De Verenigde Arabische Emiraten, Marokko en Kazachstan uit het Midden-Oosten en Afrika. Mexico en Canada uit Noord-Amerika en ten slotte Argentinië, Brazilië en Peru uit Zuid-Amerika.

Het toernooi wordt in het laatste weekend van juli gespeeld. De 24 teams worden in vier poules verdeeld. De beste vier teams uit iedere poule gaan door naar een knockout ronde. Tijdens die rondes is er geen lower bracket, wat betekent dat je uit het toernooi ligt wanneer je ook maar één wedstrijd verliest. In totaal staat er in Kopenhagen $400.000 verdeeld. Voor Nederland zullen waarschijnlijk Levi de Weerd, Manuel Bachoore van Vitesse en Dani Visser van AZ deelnemen, al is dat nog niet bevestigd.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend