Nieuws

T1 en RNG spelen finale MSI 2022

T1 en RNG spelen finale MSI 2022

T1 heeft zojuist de tweede finaleplek voor het League of Legends Mid-Season Invitational 2022 gepakt. Het Koreaanse team verpulverde in de halve finale het Europese G2 Esports met 3-0. In de finale speelt T1 morgen tegen het Chinese Royal Never Give Up. Dat laatste team kan morgen haar titel verdedigen.

Vooraf werden RNG en T1 al als favorieten gezien en beide teams hebben die rol meer dan waar gemaakt. De twee teams eindigden de group stage zonder verlies en ook in de Rumble Stage wisten RNG en T1 als nummer een en twee te eindigen.
De halve finales waren ook geen probleem voor de Aziatische teams. Vrijdag won Royal Never Give Up de eerste halve finale met 3-0 van het Amerikaanse Evil Geniuses, terwijl T1 vandaag dus G2 wegvaagde met 3-0. Die laatste serie werd door de commentators overigens bestempeld als een van de meest dominante best of fives in lange tijd.

De finale van MSI begint morgenvroeg om 10:00 Nederlandse tijd. Het Koreaanse T1 werd vooraf als de grote favoriet gezien, in de LCK, de Koreaanse League of Legends-competitie, eindigde het team namelijk op 18-0, terwijl zij ook de play offs met overmacht werden gewonnen. In de Rumble Stage verloor het echter games van RNG, EG en G2, waardoor er toch weer twijfels kwamen.

Aan de andere kant won Royal Never Give Up met heel veel moeite de Chinese LPL. Ondanks die twijfels kende het een erg sterke Rumble Stage waarin het dus de eerste plek pakte. Wel werd er eenmaal verloren van G2 en T1. Het is overigens de tweede keer op rij dat MSI een Aziatische finale kent. Vorig jaar won Royal Never Give Up namelijk van Damwon Kia en pakte daarmee haar tweede MSI-titel. Ook T1 heeft het toernooi, dat sinds 2015 wordt gehouden, tweemaal gewonnen

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend