Nieuws

Nicolas99fc wint eChampions League

Nicolas99fc wint eChampions League

De Argentijn Nicolas99fc heeft zojuist de FIFA eChampions League gewonnen. In de finale won hij met ruime cijfers van landgenoot Matias. De overwinning levert hem 75.000 dollar op. Op de derde plek eindigde Tekkz hij werd gevolgd door Roee Feldman, Predator en Umut en ten slotte Snakez en Denii_10.

De eindronde werd gespeeld met een winnaars- en losersbracket. Teams die de vorige play off ronde ongeslagen doorkwamen werden in het winnaarsbracket gezet. Spelers die eenmaal verloren in dat toernooi moesten beginnen in het verliezersbracket.

De play offs van de finale eChampions League kende veel doelpunten. In het winnaarsbracket won Tekkz met 6-1 van Predator, terwijl Nicolas99fc Umut met 4-2 versloeg. De wedstrijd tussen Tekkz en Nicolas99fc eindigde 1-4, waardoor Nicolas zich plaats voor de grote finale.

Ook in het verliezersbracket werd veel gescoord. In de eerste ronde speelden RoeeFeldman tegen Denii10 (6-4) en Snakez tegen Matias (4-5). De winnaars van die twee wedstrijden speelden tegen de verliezers van de eerste ronde van het verliezersbracket (Predator en Umut). Uiteindelijk wisten Roee Feldman en Matias door te stoten naar de halve finale van het verliezersbracket.

In die match wist Matias aan het langste eind te trekken na penalty’s en dat betekende dat de verliezersfinale tussen hem en Tekkz ging. In die wedstrijd ging Matias helemaal los, het eerste duel won hij met 2-0, terwijl de tweede match met 4-0 gewonnen werd. Dat betekende dus een Argentijnse finale tussen Matias en Nicolas99fc.

Matias begon enorm sterk en pakte het eerste duel met 2-0. Het was echter Nicolas99fc die aan het langste eind trok. In de tweede wedstrijd hervond hij zijn vorm en walste hij over Matias heen en won uiteindelijk met liefst 6-0. Met deze overwinning is Nicolas99fc de opvolger van de Deen OliverPN die het toernooi vorig jaar won.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend