Nieuws

RNG wint MSI 2022

RNG wint MSI 2022

Royal Never Give Up heeft zojuist de titel van het League of Legends Mid-Season Invitational 2022 gepakt door T1 te verslaan. Na een ongelooflijk spannende finale werd het duel met 3-2 in games gewonnen. Het is voor het team de derde keer dat het de titel pakt, waardoor het nu recordhouder is in het aantal gewonnen titels.

Beide teams kende een sterk Mid-Season Invitational toernooi. Zowel RNG als T1 wonnen al hun wedstrijden in de group stage. Ook in de Rumble Stage waren beide teams machtig en pakten ze de eerste en tweede plek. De halve finales volgden eerder dit weekend, daarin wist RNG met speels gemak te winnen van Evil Geniuses, terwijl T1 op dominante wijze won van G2 Esports (3-0).

De eerdere twee duels tussen T1 en RNG dit toernooi eindigden in 1-1, hierom werd vooraf al verwacht dat het een finale zou zijn die zou worden beslist op kleine foutjes en dat bleek ook zeker waar. Royal Never Give Up won de eerste game in dominante wijze, waarna T1 terug sloeg en de stand gelijk trok. Games drie en vier kende een gelijkwaardig verloop; Royal Never Give Up kwam op 2-1, waarna T1 de stand gelijk trok naar 2-2. In de beslissende vijfde game pakte RNG direct de teugels en die liet het niet meer los.

De overwinning levert het Chinese team 75.000m dollar op. Daarnaast krijgt China een extra plek tijdens het wereldkampioenschap dat in september en oktober plaats zal vinden in Amerika.

Royal Never Give Up wist overigens vorig jaar ook het toernooi al te winnen, tevens zorgt de overwinning ook voor een interessante statistiek. Ondanks dat Zuid-Koreaanse teams acht internationale titels hebben gewonnen, wist het nog nooit een toernooi te winnen op Zuid-Koreaanse bodem. Die statistiek wordt met de overwinning van Royal Never Give Up in stand gehouden.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend