Nieuws

Splitgate deelt eerste patch notes na grote investering

Splitgate deelt eerste patch notes na grote investering

Via het Splitgate Twitter-account laat de game weten wat voor content en aanpassingen de fans kunnen verwachten bij de volgende update. Het wordt de eerste patch na de veelbelovende investering van een paar weken geleden.

In de tweet laat 1047 games op een ludieke manier weten dat ze mantling toevoegen aan Splitgate. Mantling zorgt voor meer verticaliteit in de game, maar zorgt er wel voor dat de game trager aanvoelt. Het is een gewilde feature uit de community, hoewel er ook gezegd wordt dat het de skill cap zou verlagen. Doordat het spel tot nu toe alleen de jetpack double jump had, waren spelers genoodzaakt te leren wat mogelijk was met de jetpack.

Embedded content: https://twitter.com/Splitgate/status/1440404771332976640

Update

Naast mantling voert 1047 games nog enkele veranderingen door. Zo ondersteunt de game vanaf nu ook Nvidia Reflex, wat de inputvertraging van het spel moet verbteren. Hierdoor zal de gebruikerservaring van het spel omhoog gaan. Nvidia Reflex is echter instelbaar en kan aan- of uitgezet worden, de spelers die er gebruik van willen maken hebben de mogelijkheid het bij video settings aan te zetten.

Ook komt de map ‘Karman Station’ terug in de rotatie, de map was even uit het spel gehaald doordat hij slecht geoptimaliseerd was en er enkele bugs waren ontstaan. Spelers hebben vanaf nu de mogelijkheid om voor meerdere ranked playlists te queuen en er is elke week een andere speciale roterende gamemode.

De gamestudio heeft wat quality of life changes toegevoegd aan de update. Zo heeft is UI aangepast en is de voice chat verbeterd zodat die niet wegvalt tijdens een game. De training modus staat nu bij de andere gamemodes om het menu overzichtelijker te maken.

Toekomst

De studio achter Splitgate heeft onlangs een grote investering gekregen waardoor de gamestudio nu veel personeel aan kan nemen om het spel te ontwikkelen. De game is de afgelopen tijd erg in populariteit gestegen en dat kon de kleine studio niet aan. Met een grotere groep developers achter zich kan de studio het spel ontwikkelen zodat het zo snel mogelijk uit beta kan.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen