Nieuws

The International 2022 krijgt nieuw format

The International 2022 krijgt nieuw format

Valve maakte afgelopen week bekend dat The International 2022 een nieuw format krijgt. Niet iedereen is even blij met de aankondiging van Valve omtrent het Dota 2-evenement. Eerder liet Valve al weten dat The International 2022 in Singapore plaatsvindt. Het is voor het eerst dat het esportevenement extraordinaire in Zuidoost-Azië wordt gehouden.

The International 2022 duurt langer dan eerdere jaren. Normaliter duurt het evenement tien dagen, maar dit jaar kunnen fans genieten van 22 dagen Dota 2 op het hoogste niveau. Dat betekent dat er ook meer teams deelnemen, namelijk dertig. Dat zijn er twaalf meer dan de editie van 2021.

De laagst gekwalificeerde teams spelen van 8 tot en met 12 oktober de last chance qualifiers, een evenement dat in eerdere jaren los van The International wordt gespeeld. Op 15 tot en met 18 oktober volgt vervolgens de bekende group stage met de twintig overgebleven teams, waarna van 20 tot en met 23 oktober play offs gespeeld worden.

Na vijf dagen rust volgen op zaterdag 28 en zondag 29 oktober de finales die in het Singapore Indoor Stadium worden gehouden. Het systeem met lange rustdagen wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij het wereldkampioenschap League of Legends.

Er is veel kritiek op de wijzigingen die doorgevoerd zijn door Valve. Het systeem met de grote hoeveelheid rustdagen tussen play offs en finale is voor veel mensen een hekelpunt. Valve heeft hiervoor gekozen om alle belangrijke wedstrijden in het weekend te laten vallen, maar fans die naar het evenement reizen voor zowel de play offs als de finale zijn de dupe, omdat zij een extra lange reis moeten boeken.

Naast het format lijken ook de datums van de play offs en de finale erg onhandig. Deze vallen hoogstwaarschijnlijk op dezelfde dagen als de play offs en/of finale van het wereldkampioenschap League of Legends. Beide MOBA-games hebben tot op zekere hoogte een gedeelde doelgroep. Door de planning lijken de twee evenementen kijkers mis te lopen die beide evenementen willen zien.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend