Nieuws

Version1 introduceert Valorant-vrouwenteam VersionX

Version1 introduceert Valorant-vrouwenteam VersionX

Esportsorganisatie Version1 heeft hun vrouwenteam in Valorant aangekondigd. De Noord-Amerikaanse organisatie is al actief met een team in de Valorant Champions Tour, de hoogste competitie.

Het nieuwe team speelt onder de naam VersionX en gaat proberen zich te kwalificeren voor het derde NA VCT Game Changers-toernooi dat eind september begint. Het team bestaat uit Kiara ‘Milkyway’ Makua, Natalia ‘Natty’ Jackson, Rachel Lynn ‘Rush’ Hang, Katherine ‘Karra’ Lee en Naomi ‘Naomi’ Sauvola.
De meeste kennen elkaar al van het team Just Breathe dat deelnam aan het vorige Amerikaanse Game Changers toernooi, daar werd het team uitgeschakeld door CLG Red. Naomi komt over van CLG en voegt zich bij andere speelsters die elkaar al kennen van Just Breathe.

Vrouwelijke Valorant-teams

De esportsindustrie wordt net als de fysieke sportindustrie gedomineerd door mannen, maar teams en organisatoren doen hun best om vrouwen een eerlijke kans te geven in esports. Zo is Riot Games begonnen met de VCT Game Changers toernooien in Amerika. Dit bleek een groot succes, waardoor de toernooien nu ook in Europa georganiseerd worden. Aan de Game Changers toernooien mogen alleen vrouwelijke teams meedoen.

Version1 is niet de eerste organisatie wat een vrouwelijk Valorant-team onder contract neemt. Zowel CLG als Cloud9 hebben al enige tijd een vrouwelijk team (CLG Red en Cloud9 White), waarvan vooral het team van Cloud9 veel succes behaalde.

Het ziet er naar uit dat het derde VCT Game Changers-toernooi in Amerika wederom een succes wordt. Aan het toernooi doen acht teams mee die zich kwalificeren via twee open kwalificatie rondes. De open kwalificaties zijn vandaag begonnen en eindigen zondag 26 september. Het hoofdevenement is een double elimination formaat waarvan alles een best-of-three is behalve de finale, dat is een best-of-five. Allebei de voorgaande Game Changers toernooien zijn gewonnen door Cloud9 White. Zien we een nieuwe winnaar of blijft de dominantie van de Cloud9 vrouwen doorgaan?

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen