Nieuws

Vitesse wint eDivisie 2021-22

Vitesse wint eDivisie 2021-22

Zojuist heeft Vitesse de finale van de eDivisie gewonnen van NEC. De eindstand na tweemaal negentig minuten was 7-4. Voor Vitesse betekent het sportieve wraak, want een jaar geleden verloor het team de finale nog van Ajax.

De play offs van de eDivisie begonnen vandaag spannend. FC Twente wist AZ met een minimaal verschil uit te schakelen (3-2) door een goal in de laatste minuut. De wedstrijd daarna werd zelfs beslist op penalty’s. Daarin was Vitesse net wat beter dan RKC Waalwijk. Ook PSV – sc Heerenveen (3-2) en Feyenoord – NEC (2-4, na verlenging) waren enorme nagelbijters.

De halve finales volgden. In de eerste wedstrijd maakte Vitesse haar favorietenrol waar. Ondanks dat het team na de eerste wedstrijd op 3-2 achter stond tegen FC Twente, was het Levi de Weerd die de Arnhemmers naar de finale schoot door met liefst 3-0 te winnen, waarmee FC Twente dus werd uitgeschakeld.

De tweede halve finale was tussen PSV en NEC. Dat laatste team wist verrassend Feyenoord uit te schakelen eerder op de dag. NEC wilde ook stunten tegen PSV, maar na negentig minuten was het PSV dat met 2-0 voor stond. NEC gaf zich echter niet gewonnen, vlak na rust viel de 2-1, waarna vlak voor tijd de gelijkmaker volgde. In de verlenging gebeurde niets meer, waarna penalty’s uitkomst boden. Daarin was NEC sterker, waardoor de finale tegen Vitesse wordt gehaald.

De Gelderse derby begint enorm spannend. Joas en Manu maken er een spectaculair duel van dat eindigt in 5-2 in het voordeel van Vitesse. Dat betekende dat Damian een berg moest beklimmen tegen Levi. Na een spannende wedstrijd was het Levi dat aan het langste eind trok (3-2) en daarmee Vitesse haar eerste landtiteel bezorgde.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend