Nieuws

Volg deze zondag de ontknoping van de eDivisie

eDivisie

Wie wordt de opvolger van PSV als kampioen van de FIFA KPN eDivisie? Aankomende zondag wordt deze vraag beantwoord als de overgebleven acht teams gaan strijden om de titel. Dit gebeurt in het MECC in Maastricht waar het GG22 Dreamhack Sports Festival wordt georganiseerd.

Na zeventien wedstrijden met de beste FIFA-spelers die Nederland te bieden heeft, hebben acht teams zich weten te plaatsen voor de finales in Maastricht. Tijdens dit evenement geven de spelers van Vitesse, PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ, NEC, RKC Waalwijk en sc Heerenveen nog één keer alles in de hoop die felbegeerde titel, en natuurlijk de hoofdprijs van 25.000 euro, te winnen.

Zelf hoef je niet naar Maastricht om te zien wie er kampioen van de eDivisie wordt, want alle actie spat thuis van je beeldscherm af. Via Twitch of via YouTube kan je live de wedstrijden van de KPN eDivisie Finals bekijken en zien wie er dit jaar kampioen van Nederland gaat worden. De eerste wedstrijd begint om 10:30, terwijl de finale rond 16:30 begint, dit is het complete schema:

10:30 FC Twente-AZ 3-2
11:30 Vitesse-RKC Waalwijk 2-2 (Vitesse wint na strafschoppen)
12:30 PSV-sc Heereveen 3-2
13:30 Feyenoord-NEC 2-4 (NEC wint na verlenging)
14:30 FC Twente-Vitesse 3-5
15:30 PSV-NEC 2-2 (NEC wint na strafschoppen)
16:30 Vitesse-NEC 2-0 in wedstrijden

Afgelopen december wist PSV de titel te pakken door VVV Venlo in de finale verslaan. Daarvoor was Ajax kampioen, maar de Amsterdammers verloren in de play offs verrassend van RKC Waalwijk en wisten zich dus niet te plaatsen voor de finales. Dit weekend krijgen we dus een nieuwe winnaar. De grootste favoriet is Vitesee dat eenmaal de finale haalde, maar verloor tegen Ajax. De Arnhemmers eindigden het reguliere seizoen op de eerste plek met vijf punten voorsprong op PSV en lijken gebrand om de titel dit jaar wel te pakken.

Voor een uitgebreide voorbeschouwing op de finales kan je hier terecht. Natuurlijk zullen we dit weekend regelmatig updates plaatsen over het toernooi en zorgen we zondag voor een verslag van de finale, zodat je weet wie gewonnen heeft zelfs als je niet kan kijken.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend