Nieuws

Acer introduceert Predator Sim Racing Cup

22 april 2021, 11:50

Acer komt met haar eigen simracing-toernooi, de Predator Sim Racing Cup. Dit nieuwe internationale esports-toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Indycar coureur en F1 legende Romain Grosjean en zijn simracingream R8G Esports. De race vindt plaats op het Assetto Corsa-platform. De winnaar van de internationale finale wint een plekje voor het junior team van R8G Esports.

De Predator Sim Racing Cup is het eerste internationale en volledig digitale esports competitie van Acer. Deze competitie biedt simracers, gamers en fans een geheel nieuwe ervaring. “We zijn blij met deze nieuwe campagne in samenwerking met motorsport legende Romain Grosjean, zijn team R8G Esports en retail partners is dertig landen.” Aldus Hajo Blingen, vice president marketing bij Acer.

Om geplaatst te worden voor de nationale Predator Sim Racing Cup in Nederland worden er hot-lap-kwalificaties gereden. Deze kwalificaties worden van 17 t/m 21 mei gereden. De twintig snelste coureurs racen op 22 mei tegen elkaar in de nationale finale. De Nederlands kampioen krijgt meteen toegang tot de internationale finale op 30 mei. Hier racen alle nationale kampioenen tegen elkaar en tegen coureurs van R8G. De kampioen wint een sim racing rig van Acer Predator en een plekje in het R8G junior team.

De nationale finale wordt op 22 mei om 17:00 uur uitgezonden op het Twitch-kanaal van R8G. De finale wordt begeleid door Maarten van Loozenoord, een Nederlandse coureur van R8G. Spelers kunnen zich inschrijven tot en met 20 mei via de Predator Sim Racing Cup site.