Nieuws

Activision dwingt makers Call of Duty statistieken site SBMM Warzone offline te halen

28 maart 2021, 20:16

Activision heeft de makers van de populaire Call of Duty statistieken site SBMM Warzone gevraagd de site offline te halen. Volgens de uitgever van de Call of Duty games gaat de website tegen de gebruiksvoorwaarden van de game in. De Belgische eigenaars van de website hebben aangegeven dat de informatie die ze verkrijgen van publieke accounts is, en geen persoonlijke informatie bevat.

SBMM Warzone (Skill Based Matchmaking Warzone) is de populairste site als het gaat om statistieken voor Call of Duty Warzone. Op deze site kun je zien hoe goed je het doet in matches, en rond welk niveau je ongeveer zit. Warzone deelt spelers namelijk in op basis van hun prestaties, waardoor ze bijna altijd in een lobby zitten met spelers met gelijke skill. Recentelijk was er veel opspraak rondom de site, aangezien men er via SBMM Warzone achter kwam dat er tijdens het wereldrecord kills in een veel lager skillniveau werd gespeeld dan normaal.

Privacybreuk

Volgens de advocaten van Activision breek de site de Activision API Terms of Service. De API van Activision is nodig om de gamedata van het net te plukken en om te zetten in statistieken. In een aangetekende brief geven de advocaten aan dat de site voor maandag uit de lucht moet zijn.

Volgens ontwikkelaar Ben gaat het hierbij om publiekelijke informatie die voor iedereen beschikbaar is. Op de website van SBMM Warzone is nu een bericht te vinden over de opheffing van de site. De site hoopt voor de deadline partner te worden met Activision zodat de site kan blijven bestaan.

Embedded content: https://twitter.com/SbmmWarzone/status/1375513502454931456